adscode
adscode

'Öğrenciler ilkokuldan itibaren ilgi duyduğu spor dallarında yetiştirilmeye başlanmalı'

AK Parti Nevşehir Milletvekili Gizligider: - "İlkokuldan itibaren çocukları ilgi duyduğu, kabiliyetlerine uygun spor dallarında yetiştirmeyi amaçlamalıyız. Yoksa ileri yaşlarda başarılı olunamıyor, bunun…

'Öğrenciler ilkokuldan itibaren ilgi duyduğu spor dallarında yetiştirilmeye başlanmalı'
Eğitim
AK Parti Nevşehir Milletvekili Ebubekir Gizligider, "İlkokuldan itibaren çocukları ilgi duyduğu, kabiliyetlerine uygun spor dallarında yetiştirmeyi amaçlamalıyız. Yoksa ileri yaşlarda başarılı olunamıyor, bunun en büyük göstergesi de 80 milyon ülkeyiz ama 11 tane futbolcu çıkartamadık." dedi.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşülen Gençlik ve Spor Bakanlığı, Spor Genel Müdürlüğü, Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu ve Spor Toto Teşkilat Başkanlığının bütçeleri üzerinde milletvekilleri söz aldı.

AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, geçmişte Gençlik ve Spor Bakanlığı denildiğinde akla sadece futbolun geldiğini ancak AK Parti iktidarında söz konusu bakanlığın çalışmalarıyla ezberleri bozduğunu, artık Gençlik ve Spor Bakanlığı denilince gençlere yönelik planları ve hedefleri olan bir bakanlığın akla geldiğini söyledi.

Gençlerin ilimde, fende, sanatta, sporda yetiştirilmesi, desteklenmesi amacıyla kurulan gençlik merkezleriyle Gençlik ve Spor Bakanlığının Türkiye'nin dört bir yanında tesisleşmeye büyük önem verdiğini anlatan Aydemir, Türkiye'nin AK Parti döneminde uluslararası spor etkinliklerine ev sahipliği yapmaya başladığını, gençlerin milyon dolarlık tesislere kavuştuğunu kaydetti.

Aydemir, Erzurum'un 2026 kış olimpiyatlarına aday olduğunu bildirerek, Gençlik ve Spor Bakanlığından bu konuda sportif lobiciliğe ağırlık verilmesini, Avrupa'da Erzurum'un imkanlarının tanıtılması yönünde bir hassasiyet gösterilmesini istedi.

AK Parti Nevşehir Milletvekili Ebubekir Gizligider de "İlkokuldan itibaren çocukları ilgi duyduğu, kabiliyetlerine uygun spor dallarında yetiştirmeyi amaçlamalıyız. Yoksa ileri yaşlarda başarılı olunamıyor, bunun en büyük göstergesi de 80 milyon ülkeyiz ama 11 tane futbolcu çıkartamadık." dedi.

Türkiye'nin hava sporlarında son derece ideal iklim ve yeryüzü koşullarına sahip olduğunu ifade eden Gizligider, 1999'da Türkiye'de düzenlenen hava sporları olimpiyatlarının turizme ciddi katkıları olduğunu, hava olimpiyatlarının tekrar Türkiye'de düzenlenmesi için çalışma yapılması gerektiğini söyledi.

Gizligider, gençlik merkezlerinin bakanlığın en iyi çalışmalarından biri olduğunu vurgulayarak, merkezlerin mümkünse her ilçede olmasını ve yaz Kuran kurslarıyla ilgili Gençlik ve Spor Bakanlığının çalışmasının gelecek yıllarda da devam etmesini istedi.

HDP Van Milletvekili Lezgin Botan, Van'ın büyükşehir olmasına rağmen şehir stadyumu olmadığını, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak'tan Vanlıları mutlu edecek bir stadyum sözü almak istediğini söyledi. Vanspor'un yönetiminin istifa ettiğini, kulübün kötü günler geçirdiğini ifade eden Botan, Bakan Bak'tan konuyla ilgilenmesini, Vanspor'un sıkıntılarını gidermesini istedi.

Bakan Bak da Botan'ın sözleri üzerine, Van'a stadyum yapılmasıyla ilgili çalışmaların devam ettiğini bildirdi.

MHP İstanbul Milletvekili Arzu Erdem, kadın futbol takımlarına yapılan desteklemelerin kesildiğini, boks branşındaki milli sporculara verilen bursun azaltıldığını öne sürerek, Gençlik ve Spor Bakanlığının bu konularda sıkıntı yaşayan sporcuların sorunlarını ivedilikle çözmesini istedi.

CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu da Türk gençliğinin uyuşturucu, kumar, şans oyunları gibi büyük problemleri olduğunu öne sürerek, Gençlik ve Spor Bakanlığının bu sorunların çözümü için politikalar üretmesi gerektiğini söyledi.

AK Parti hükümetleri döneminde "Ulusal Gençlik Strateji Belgesi"nin hazırlandığı ancak bu belgede yazanların yapılmadığını öne süren Bekaroğlu, "Burada yazılanlar yapılmış olsaydı saydığım problemler olmazdı. Burada en ince noktalara kadar her şey düşünülmüş ve yazılmış. Türkiye'de bu çalışmalar yapılmış ama nasıl uygulanıyor, uygulanıyorsa neden sorunlar devam ediyor sormak lazım." değerlendirmesinde bulundu.

Bekaroğlu, AK Parti döneminde şans oyunları sayısının arttığına işaret ederek, şöyle devam etti:

"Adalet ve Kalkınma Partisi döneminde şans oyunları, kumar almış başını gitmiş. Haram bu kumardır, kumar. Her şeyi değiştiriyorsunuz ya tek yaptığınız Timurtaş Hoca'nın oğlunun bir tanesini genel müdür yapmak oldu. Spor Toto'ya mı yaptınız, Milli Piyango'ya mı? Tek yaptığınız uygulama bu. Adalet ve Kalkınma Partisi daha önce 3 olan şans oyunlarının sayısını 20'ye çıkardı. Niye çıkardınız? Çünkü müthiş cirolar var, cirolarının yarısını da kamu payı, Şans Oyunları Vergisi, KDV diyerek alıyorsunuz. İmam hatipler, Kuran kursları, okullara hadis, Kuran dersleri diyorsunuz ya bu hiç etkilememiş sizi. Dindar nesil olursa bütün bunlar halledilmiyor, onlar arttıkça uyuşturucuya başlama yaygınlığı da artmış.

Bir zihniyet değişikliği yapmanız lazım. Şunu, bunu öğretmekle, dayatmakla bir yere gidilmiyor. Bu konularda ciddi problemler var. Türkiye'de her şey 10 milyonluk bir topluluğun üzerinde ilerliyor. Önde olan 10 milyon insanın yaşantısı tozpembe, acayip, tuhaf bir dünya olarak tanımlanıyor, diğer insanlar anlatılan dünyayı seyrediyor. İzletilen, gösterilen, anlatılan dünya ile reel dünya arasında müthiş bir uçurum var, bu uçurum her gün artıyor, burada büyük isyanlar, bunalımlar ortaya çıkıyor. Karşı çıktığınız her şeyi biraz yeşile boyayarak, bir ucube yarattınız. Bugünlerde MHP ile yakın gidiyorsunuz ya titreyin de kendinize gelin."

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer de Gençlik ve Spor Bakanlığının öncelikli görevinin yurt sayısını artırmak olması gerektiğini belirterek, öğrencilerin cemaatlerin, farklı örgütlerin idaresindeki yurtlar yerine devlet yurtlarına yerleştirilmesi gerektiğini söyledi.

Çakırözer, "A Milli Futbol Takımının kaçırdığı 4'ncü dünya kupası olacak, bu başarısızlığın bir faturası olacak mı? Tribünde şiddet meselesinde çıkartılan kanun yeterli oldu mu? Kanun tribünde şiddeti durdurmakta yeterli olmazken, tribünlerde 'Mustafa Kemal'in askerleriyiz' ve 'Nuriye ve Semih yaşasın' şeklindeki pankartların açılmasına izin verilmemesini nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorularını yöneltti.

Passolig uygulamasının da kalkması gerektiğini ifade eden Çakırözer, dopingle mücadele konusunda da yeterli çalışmalar yapılmadığını, Gençlik ve Spor Bakanlığının dopingle mücadele konusunda kapsamlı bir yol haritasına ihtiyacı bulunduğunu öne sürdü. Çakırözer, Bakan Bak'a "Son 10 yılda doping nedeniyle yasaklı hale gelen sporcu sayımız nedir?" diye sordu.

AA

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)