adscode
adscode

Öğrenciler online dershaneyi sevdi

Sınavlara hazırlanan öğrencilere destek amacıyla yayın yapan online dershaneler eğitime damgasını vuruyor.

Öğrenciler online dershaneyi sevdi
Kurslar
Sınavlara hazırlık ve ders takviyesi amacıyla hayata geçen online dershaneler internet erişiminin yaygınlaşmasıyla birlikte yaygınlık kazanıyor. Dershaneye gitmek için maddi durumu yeterli olmayan öğrencilerin yanı sıra dershanelerde gördükleri konuları tekrar edip takıldıkları soruları çözmek isteyen öğrencilerin gözdesi olan online dershaneler sayıları yüzbinlerle ifade edilen kullanıcıya ulaştı. Gösterilen ilginin büyüklüğü karşısında online dershaneler stüdyolardan internet altyapısına varıncaya kadar ciddi bir altyapı hazırlıyor.
Konuyla ilgili bilgi veren sektörün öncü markalarından Anafen TV’nin yöneticisi Yusuf Bayram, teknolojinin yaygınlaşmasıyla birlikte online dershanecilik çözümlerine ilginin arttığını ifade etti: “Türkiye’de eğitim sektöründe yenilikçi yaklaşımlar gerek öğretmenler gerek öğrenciler tarafından büyük bir ilgiyle karşılanıyor. Sadece internet erişiminin yeterli olduğu yeni nesil dershane sistemlerinde öğretmen, öğrenci ve veli çalışmaları koordineli olarak takip edebiliyor. Dershane öğrencilerinin yanında dershaneye gitmeyen öğrencilere de hizmet veren online dershaneler eğitimde fırsat eşitliği için önemli bir fırsat sunuyor. Kendi stüdyolarında kendi kadrosuyla özenli bir dershane ortamı sunan Anafen TV, Türkiye’nin farklı yerlerindeki 220bin kullanıcıya hizmet veriyor.”
Kuş gribiyle ortaya çıktı
Online dershane fikrinin Türkiye’de kuş gribi tehlikesinin olduğu günlerde dershaneye gidememe ihtimalinin olduğu günlerde ortaya çıktığını söyleyen Bayram şunları söyledi: “Anafen olarak hayata geçirdiğimiz Anafen TV ile dünyanın her noktasındaki kullanıcılara yeni nesil dershanecilik hizmeti veriyoruz. 64 bin soru, 3 bin 52 konu anlatım videosu ve yazılılara hazırlık ders videolarının haricinde sunduğumuz deneme sınavlarıyla öğrencilerin kendi seviyelerini ve diğer öğrenciler arasındaki seviyelerini görmelerine imkan tanıyoruz.
7/24 dershane
Online dershaneler öğrencilere istedikleri zaman konuları dinleme ve kendilerini geliştirme imkanı tanıyor. Anafen Dershaneleri’nin uzmanlığını taşıyan Anafen TV, toplam 149 bin 566 dakikalık içeriğe sahip. 5, 6, 7 ve 8. sınıflar için Online Sınav Deneme Paketi bulunan Anafen TV’de 8 adet Online Sınav Denemesi bulunuyor. Sınav tarihi ve saati geldiğinde evdeki veya herhangi bir yerdeki internet bağlantısı olan bilgisayarıdan sınava katılabilme imkanı sağlayan sistem sınav bitiminden sonra soruların doğru cevaplarıyla öğrencilerin kendi cevaplarını kıyaslama imkanı tanıyor.
Deneme sınavlarına ait soruların çözümlerinin izlenebildiği Soru Çözüm Videolarının yanı sıra toplu katılım ve toplu değerlendirmeye dahil olma fırsatı da bulunuyor. Sınav sonuçlarıyla ilgili analizler alabilme imkanı Anafen’in online dershane hizmetlerinde diğer bir farklılığı oluşturuyor.


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)