adscode
adscode

Öğrenciler 'para'yı öğreniyor

Finansal Okuryazarlık ve Erişim Derneği, “Parayı Öğrenme Haftası” etkinlikleri kapsamında, Türkiye genelinde 4 il ve 100 okulda toplam 10 bin öğrenciye eğitim verdi.

Öğrenciler 'para'yı öğreniyor
Eğitim
Finansal Okuryazarlık ve Erişim Derneği (FODER), Genç Küresel Liderler’in bir girişimi olarak gerçekleştirilen “Parayı Öğrenme Haftası”nda 10 bin öğrenciye “Varlıklı Geleceğin Sırları” eğitimi verdi.

FODER 25 gönüllü eğitimcisi ile, Türkiye genelinde 4 ilde, 100 okulda 3-4 ve 5. sınıflarda okuyan toplam 10 bin öğrenciye ve 150 öğretmene ulaştı.

FODER Kurucu Başkanı Özlem Denizmen, proje kapsamında “Varlıklı Geleceğin Sırları” eğitimi için Lütfi Banat İ. Ö. Okulu’ndaydı. Özlem Denizmen yaptığı açıklamada, finansal okuryazarlık anlamındaki bilinçlendirme ne kadar erken yaşta gerçekleştirilirse, bu bilinçlendirmenin davranış değişikliği sağlamasının o kadar olası olduğunu vurguladı.

FODER Yönetim Kurulu Başkanı Özlem Denizmen yaptığı açıklamada, FODER olarak dünya çapında Genç Küresel Liderler’in koordinasyonunda gerçekleştirilen “Parayı Öğrenme Haftası”nın Türkiye ayağını yürütmekten çok büyük memnuniyet duyduklarını belirterek, şöyle devam etti: “OECD tarafından yapılan araştırmalar finansal okuryazarlık eğitiminin okulda başlaması gerektiğini gösteriyor.

Çocuk ve gençlerin ekonomik haklarını geliştirmek ve korumak, finansal hizmetlere ulaşmalarını sağlamak ve eğitim aracılığıyla finansal bilinçlerini artırmak amacıyla kurulan, uluslararası organizasyon kuruluşu Child & Youth Finance International (CYFI) da yine aynı vurguyu yapıyor.

Dünya Bankası ve Sermaye Piyasası Kurulu işbirliği ile hazırlanan "Türkiye Finansal Yeterlilik Araştırması" sonuçlarından da görüleceği üzere Türkiye’de finansal okuryazarlık konusunda yapılması gereken çok şey var. İnsanları eğiterek, paralarını nasıl yönetmeleri gerektiğini bilmeleri, piyasada sunulan geniş finansal ürün ve hizmetler arasından seçim yapabilmelerini ve gelecek için birikim yapabilmelerini sağlamalıyız.

Finansal okuryazarlık anlamındaki bilinçlendirmeyi ne kadar erken yaşta gerçekleştirmeyi başarabilirsek, bu bilinçlendirmenin davranış değişikliğine vesile olması o kadar olası. Çocuklarımıza para konularında doğru alışkanlıkları erken yaşta aşılamalı ve onları aile içinde birer değişim elçisi olarak görmeliyiz.

‘Ağaç yaşken eğilir’ ise, çocuklarımızı, ailelerimizi ve toplumumuzu finansal anlamda refaha kavuşturmak mümkün olur.” dedi.

Amaç: Finansal okuryazar bir nesil yaratmak

İçeriği FODER tarafından hazırlanan “Varlıklı Geleceğin Sırları” eğitimi, okullarda mali ve ekonomik konularda bilgiler vererek, gelecekte finansal okuryazar bir nesil yaratmayı amaçlıyor. 3 modülden oluşan toplam 45 dakikalık eğitimde; istek-ihtiyaç ve harcama konuları ele alınıp, birikim, bağış ve yatırım arasındaki farklar açıklanıyor.

Eğitimin ilk modülünde öğrencilere, kısa ve uzun vadeli birikim hedeflerini nasıl koyacakları ve planlı bir şekilde hareket ederek bu hedeflere nasıl ulaşacakları öğretiliyor.

Eğitimin ikinci modülünde ise, öğrencilere harcama, bağış, yatırım, birikim konularını öğretmek ve bunların aralarındaki farklarla, varlık üzerindeki etkilerini göstermek hedefleniyor.

Eğitimin üçüncü ve son modülünde ise, çocukların aldıkları eğitimi somutlaştırarak, tartışma ortamı yaratmak ve anlatımı pekiştirerek, eğitimle gerçek hayat arasında bağ kurmak amaçlanıyor.

FODER’in gönüllü eğitimcileri tarafından verilen eğitimlerde; finansal kavramlar, çocukların anlayacağı bir dille, hikaye ve oyunlarla desteklenerek anlatılıyor.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)