adscode
adscode

Öğrenciler TEOG Sınavına Öğretmensiz Girecek!

2015-2016 eğitim-öğretim yılında teog sınavlarının ne zaman yapılacağı belli oldu. Ancak, okullarda 8. sınıflarda eğitim gören öğrencilerin sınavlara ne kadar hazırlıklı girebileceği tartışılmaya başlandı.…

Öğrenciler TEOG Sınavına Öğretmensiz Girecek!
Sınavlar
MEB'de TEOG heyecanı başladı. 2015-2016 eğitim-öğretim yılında teog sınavlarının ne zaman yapılacağı belli oldu. Ancak, okullarda 8. sınıflarda eğitim gören öğrencilerin sınavlara ne kadar hazırlıklı girebileceği tartışılmaya başlandı.

Konu hakkında MEB'i uyaran Eğitim-Sen, kendisine ulaşan bir konuyu gündeme getirdi.

İşte o açıklama;

Geçtiğimiz yıllarda Zonguldak Çaycuma Barbaros Kutlutaş Ortaokulu’nda öğrenimlerine devam eden Çaycuma Yukarıtaşçılı ve Kalafatlı köyü öğrencilerinin, 2015-2016 eğitim öğretim yılı başında açılan Zonguldak Çaycuma Yukarıtaşçılı Ortaokulu’nda öğrenimlerine devam etmesine karar verildi. Ancak Yukarıtaşçılı Ortaokulu öğretmen norm kadrolarının Zonguldak Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından zamanında girilmemesi nedeniyle okulun öğrencileri öğretmensiz kalarak mağdur edildi.

Türkçe ve sosyal bilgiler dersleri başka okullarda görevli norm fazlası öğretmenlerin görevlendirilmeleriyle, İngilizce dersi ise Yukarıtaşçılı İlkokulu kadrosunda bulunan öğretmenin görevlendirilmesiyle kısmen dolduruldu. Matematik ile fen ve teknoloji dersleri ise okulların açıldığı günden bugüne öğretmen görevlendirilmemesi nedeniyle boş geçiyor.

Yaşanan bu mağduriyetin çözümü için okulların açılmasının hemen ardından Eğitim Sen olarak, Zonguldak Milli Eğitim Müdürlüğü ile iletişime geçtik ancak yaşanan mağduriyet bugüne kadar çözülmedi. Bu nedenle Çaycuma Yukarıtaşçılı Ortaokulu 8. sınıf öğrencileri, 25-26 Kasım 2015 tarihlerinde yapılacak olan birinci dönem TEOG sınavına, matematik ile fen ve teknoloji dersi konularını hiç işlemeden girecekler.

Eğitimde fırsat eşitsizliğinin giderek derinleşmesine yönelik uygulamaların arttığı bir dönemde bu mağduriyet bir an önce çözülmelidir.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)