adscode
adscode

ÖĞRENCİLER TEOG SINAVINI YORUMLADI

SEVİNÇ DERSHANESİ 28 NİSAN 2014 / 2. TEOG SINAVI DEĞERLENDİRMESİ

ÖĞRENCİLER TEOG SINAVINI YORUMLADI
MEB


TÜRKÇE
2. TEOG SINAVI Türkçe soruları anlam ve yorum ağırlıklı olmasına rağmen kolayca yanıtlanabilecek özellikteydi. Kolay anlaşılır, düzeye uygun paragraflar seçilmişti. Soru kökleri açıktı. Çoğu soru için çeldiricilik özelliği olan seçenek bile yoktu. Dilbilgisi soruları 8. sınıfın müfredatının hepsini kapsamıyordu. Fiil çatısı ve yazım kurallarına ait soru yoktu. İlk sınavda sorulan “eylemsi” konusuyla ilgili yine bir soru vardı. Sonuç olarak çalışan her öğrencinin kolayca yapabileceği bir sınav yaşanmıştır.
YASEMİN KAHYA


MATEMATİK
2. TEOG Sınavı Matematik soruları 8.sınıf müfredatına uygun, kazanımları sorgulayan açık sorulardır. Seçici sorular geometri ve cebirsel ifadelerden oluşmaktadır. Sınavın 4 sorusu, öğrencinin çizim yaparak cevaplaması gereken sorulardır. Bu sorular, öğrencilerin zamanını alan sorular olmuştur. İlk sınavda sorulan üslü ifadeler, kareköklü sayılar ve yansıyan dönen şekillerle ilgili sorular bu sınavda da yer almıştır. Sonuç olarak ilk sınava göre daha ölçücü bir sınav olmuştur.
GÜLER AYBAKIŞ


DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ
Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersi 2. TEOG sınav soruları birinci sınava göre daha rahat anlaşılabilir sorularla hazırlanmıştır. Sorular ünitelerin tamamına dağılmış, verilen müfredat programına uygun olarak sorulmuştur. Kolay ve rahat bir sınav yaşanmıştır.
UFUK MASAT


 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)