adscode
adscode

Öğrenciler TEOG Sınavını Yorumluyor!

8. sınıf öğrencilerinin sınav maratonu sona erdi. Uzman görüşleri,öğrenci yorumları ve sınava dair tüm gelişmeleri www.egitimajansi.com'da bulabilirsiniz.

Öğrenciler TEOG Sınavını Yorumluyor!
MEB
Sınava giren öğrencilerden alınan bilgilere göre yapılan genel değerlendirmeler ve uzman görüşleri;

İCADİYE ORTAOKULU/ÜSKÜDAR
Simge Uzun




'Merhaba ben Simge Uzun 8. sınıf öğrencisiyim.Bende diğer arkadaşlarım gibi TEOG'un daha iyi olduğunu düşünüyorum. Eğer dersleri teker teker kıyaslayacak olursak bence en kolay türkçe ve din dersiydi.Matematik ve fen biraz daha zordu çünkü kendi açımdan çelişkiye düştüğüm bir kaç soru vardı. Her ne kadar inkılap dersini sevsem ve başarılı sayılsamda bana göre en ağırları oydu. İngilizceye gelirsek onun da zorluk  seviyesi açısından değerlendirirsek  gayet kolay sorular vardı ama benim kelime bilgim kuvvetli olmadığı için bazı sorularda hata yaptım. Onun haricinde bu sınava giren herkesi tebrik ediyorum ve inşallah istedikleri liseyi kazanirlar.'

İCADİYE  ORTAOKULU/ÜSKÜDAR
İlayda Sunal

Merhaba,ben İlayda Sunal. Ben TEOG'un SBS'ye göre daha iyi olduğunu düşünüyorum;çünkü hepimiz kendi okullarımızda,tanıdığımız kişilerle beraber sınava giriyoruz ve sınavların hepsi bir güne sığdırılmıyor.Birinci ve ikinci gün üçer dersten sınava giriyoruz ve sınavlar iki güne bölünmüş oluyor.Böylelikle,bu saydıklarımın hepsi de bizi aşırı stresten uzak tutmuş oluyor. Bence ikinci dönem sınavı ilk döneme göre daha kolay gözükse de,aslında hiç de gözüktüğü gibi kolay değildi. Genelleme yapacak olursak da sınavın iyi geçtiğini söyleyebilirim. Herkes için iyi bir lise ve iyi bir gelecek diliyorum...


Öğrencilerimizin TEOG Sınavına dair değerlendirmelerini yayınlamaya devam edeceğiz.
editor@egitimajansi.com adresine yorumlarınızı gönderebilirsiniz.




TÜRKÇE
2. TEOG SINAVI Türkçe soruları anlam ve yorum ağırlıklı olmasına rağmen kolayca yanıtlanabilecek özellikteydi. Kolay anlaşılır, düzeye uygun paragraflar seçilmişti. Soru kökleri açıktı. Çoğu soru için çeldiricilik özelliği olan seçenek bile yoktu. Dilbilgisi soruları 8. sınıfın müfredatının hepsini kapsamıyordu. Fiil çatısı ve yazım kurallarına ait soru yoktu. İlk sınavda sorulan “eylemsi” konusuyla ilgili yine bir soru vardı. Sonuç olarak çalışan her öğrencinin kolayca yapabileceği bir sınav yaşanmıştır.
YASEMİN KAHYA


MATEMATİK
2. TEOG Sınavı Matematik soruları 8.sınıf müfredatına uygun, kazanımları sorgulayan açık sorulardır. Seçici sorular geometri ve cebirsel ifadelerden oluşmaktadır. Sınavın 4 sorusu, öğrencinin çizim yaparak cevaplaması gereken sorulardır. Bu sorular, öğrencilerin zamanını alan sorular olmuştur. İlk sınavda sorulan üslü ifadeler, kareköklü sayılar ve yansıyan dönen şekillerle ilgili sorular bu sınavda da yer almıştır. Sonuç olarak ilk sınava göre daha ölçücü bir sınav olmuştur.
GÜLER AYBAKIŞ


DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ
Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersi 2. TEOG sınav soruları birinci sınava göre daha rahat anlaşılabilir sorularla hazırlanmıştır. Sorular ünitelerin tamamına dağılmış, verilen müfredat programına uygun olarak sorulmuştur. Kolay ve rahat bir sınav yaşanmıştır.
UFUK MASAT






Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    2 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (2)