adscode
adscode

Öğrenciler ucuz ve iyi bir eğitim için Viyana'yı tercih ediyor

Harç ücretlerinin düşüklüğü ve kaliteli eğitimi, Viyana’yı öğrenciler açısından oldukça cazip kılıyor

Öğrenciler ucuz ve iyi bir eğitim için Viyana'yı tercih ediyor
Yurtdışı Eğitim
Yurtdışında hem ucuz hem de iyi bir eğitim almak isteyen öğrenciler, en yakın batı Avrupa ülkesi olan Avusturya Viyana’ya akın etmeye başladı. Yapılan araştırmalara göre 2013 yılında dünyada yaşanılabilir şehirler sıralamasında 1. sırada yer alan Viyana’nın en popüler okullarından olan Viyana Üniversitesi ise dünyanın ilk 100 üniversitesi listesinde yer alıyor. Türkiye’den birçok öğrenci eğitim ekonomisinin artık büyük bir bölümünü yurt dışında kullanıyor. Türkiye’deki vakıf üniversitelerinin harçlarının yüksek olması üniversite adaylarını ve velileri farklı arayışlara yönlendirdi.

Yaşam koşulları, Türkiye’ye yakınlığı harç ücretlerinin düşüklüğü sebebiyle Türkiye’den öğrenciler Avusturya başta olmak üzere birçok Avrupa ülkesine akın ediyor. Türkiye’ye yalnızca 1,5 saat uzaklıkta olan Avusturya’da okumak için bu kadar yoğun talep olmasının sebepleri; Ülkemizdeki vakıf üniversitesi harçlarının yüksek olması ve Avusturya üniversitelerinin dünyanın en iyi üniversiteleri arasında yer alması olarak gösteriliyor. Üstelik eğitim harçlarının ortalama senelik 760 Euro olması ve neredeyse her üniversitede Nobel ödüllü hocaların bulunması, Viyana’yı öğrenciler açısından oldukça cazip kılıyor.

Avusturya üniversiteleri Türkiye başvuru merkezi olarak çalışan, Avrupa’nın çeşitli bölgelerine öğrenci gönderen ve Viyana’da da ofisi bulunan Avrupa Eğitim Danışmanlığı Genel Müdürü Salih Uyar; Türkiye’den öğrencilerin özellikle Avusturya üniversitelerini tercih etmelerinin doğru bir karar olduğunu belirterek “Avusturya üniversiteleri yüksek eğitim kalitesi, akademik çalışma ortamı, öğrencilere sunduğu imkanlar doğrultusunda Avrupa’nın en iyi eğitim veren şehirlerinden biri. Üstelik 2013 yılında en iyi yaşanabilir şehirler kapsamında da dünyanın 1 numarası seçilerek dikkatleri üzerine çekti. Avusturya üniversitelerinin YÖK tarafından tanınması da bu ülkeye öğrenci talebini arttıran diğer bir faktör” dedi.avrupagazete

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)