adscode
adscode

Öğrencilerden Sıcak Su Eylemi

Ege Üniversitesi kampüsü içerisinde bulunan Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu'nda kalan kız ve erkek öğrenciler, yurtlarda yaklaşık iki aydır sıcak su yokluğu ve kaloriferlerin yanmadığını söyleyerek…

Öğrencilerden Sıcak Su Eylemi
Üniversite

Yurtların önünde toplanan yüzlerce öğrenci, ellerinde banyo havluları, boş su petleri olduğu halde yurt binalarının önüne kadar yürürken, bir kısım öğrenciler de durumu protesto etmek için yurt bölgesindeki yemekhanede oturma eylemi başlattı. Yurtlarda yaklaşık iki aydan bu yana sıcak su ve yanmayan kalorifer sorunu yaşadıklarını dile getiren öğrenciler, yetkililerin sorunu çözmesini bekliyor.

Yurt binalarında yaşanan sıcak su ve kalorifer sorununun yaklaşık iki ay öncesine dayandığını dile getiren öğrenciler, yurt bölgesi girişinde sloganlar attı. "Türkiye uyuma öğrencine sahip çık", "Sıcak su istiyoruz" şeklinde slogan atan öğrenciler, "Yaklaşık iki aydır düzenli sıcak su verilmiyor. Bunun yanında birçok kez de sular hiç akmıyor. Bırakın sıcak suyu soğuk su bile akmıyor. Sefil bir hayat yaşıyoruz. Bunun yanında yine bazı katlarda kaloriferler ya hiç yanmıyor ya da çok az yanıyor. Montlarımızla uyumak zorunda kalıyoruz. Yöneticilere birçok kez dilekçe vermemize rağmen sıcak su ve kalorifer sorunu bir türlü çözülmedi. Biz sadece sıcak su verilmesini ve kaloriferlerin yanmasını istiyoruz. Yönetime birçok kez dilekçe vermemize rağmen sorunumuzu çözmediler. Biz, sorunlar çözülene kadar eylem yapacağız." dedi.
Protestocu öğrenciler daha sonra yemekhanede oturma eylemine başlayan arkadaşlarına destek vermek üzere yemekhaneye hareket etti.

 

Habertürk


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)