adscode
adscode

Öğrencilere okul sütü dağıtıldı

Van, Muş, Bitlis ve Hakkari'de yarı yıl tatilinin ardından eğitime başlayan öğrencilere "Okul Sütü Programı" kapsamında süt dağıtımı yapıldı

Öğrencilere okul sütü dağıtıldı
Eğitim
"Okul Sütü Programı" kapsamında, Van, Muş, Bitlis ve Hakkari'de öğrencilere süt dağıtıldı.

Milli Eğitim, Gıda, Tarım ve Hayvancılık ile Sağlık bakanlığınca yürütülen "Okul Sütü Programı" kapsamında Van'ın İpekyolu ilçesindeki İskele Anaokulunda tören düzenlendi.

Törende Milli Eğitim Müdürü Kıyasettin Kırekin, öğrencilere süt dağıttı.

Kırekin, yaptığı açıklamada, il genelinde 132 bin öğrenciye süt dağıtımı için start verdiklerini, süt dağıtımının pazartesi, çarşamba ve cuma günleri olmak üzere 16 hafta boyunca süreceğini ifade etti.

Programdan anasınıfı, anaokulları, mesleki ve teknik anadolu liselerinin uygulama anasınıfları ile ilkokul öğrencilerinin yararlanabileceklerini kaydeden Kırekin, şöyle konuştu:

"Özellikle 3-4 bin öğrencimizin süte karşı alerjisi olduğu ve süt içmeme yönünde beyanlarının olması üzerine bakanlık bu sene serbest bir tercih modelini belirledi. Modeli de o yüzden güncel tuttu. Yani bugün süt istemeyen bir çocuk yarın isteyebilir. Sütün öğrencilerimize dağıtılma amacı, çocukların süt içme alışkanlıklarının geliştirilmesi, çocukların zihinsel ve fiziksel gelişimlerine katkıda bulunulması, kalsiyum gibi minerallerin çocuklarda daha zengin hale getirilmesidir. Öğretmenlerimiz, velilerimiz ve okul yöneticilerimiz de bu konuda gerekli hassasiyeti gösteriyorlar."

- Muş

Muş'ta 52 bin 500 öğrenciye süt dağıtımına başlandı.

Merkez Balpeteği Anaokulunda düzenlenen törende konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Cevdet Arslan, amaçlarının çocuklarda süt içme alışkanlıklarını geliştirme olduğunu belirterek, "Çocukların yetişme çağlarından süt çok önemli bir gıda maddesi ve fiziki gelişmelerini çok önemli etki yapmaktadır.    Bu amaçla il genelinde haftada 3 gün olmak üzere ilk ve anaokullarında okuyan 52 bin 500 öğrenciye süt dağıtımı yapılacaktır" dedi.

- Bitlis/Hakkari

Bitlis Milli Eğitim Şube Müdürü Burhanettin Elçi yaptığı açıklamada, bakanlığın uyguladığı proje kapsamında, il merkezi ve ilçelerindeki okullarda öğrencilere süt dağıtıldığını söyledi.

Mutki ve Hizan ilçesi kırsalında kardan dolayı yolu ulaşıma kapalı bulunan birkaç köy okuluna süt gönderemediklerini ifade eden Elçi, "Ancak bu okullarımıza da sütleri yarına kadar ulaştıracağız. Bütün okullardaki öğrencilerimize pazartesi, çarşamba ve cuma günleri süt dağıtılacak. Aynı proje kapsamında salı ve perşembe günleri de kuru üzüm dağıtacağız" diye konuştu.

Hakkari'de ise 30 bin 768 öğrenciden 29 bin 490'nına sütü dağıtımı gerçekleştirildi.

AA

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)