adscode
adscode

“ÖĞRETMEN ATAMA SÖZÜ TUTULMALIDIR”

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, 10 bin atama sözünü hatırlatarak, Milli Eğitim Bakanlığı ve Maliye Bakanlığı’nın bu sözün yerine gelmesini sağlaması gerektiğini kaydetti.

“ÖĞRETMEN ATAMA SÖZÜ TUTULMALIDIR”
Sendikalar
Öğretmen açığının ücretli öğretmenlerle giderilmeye çalıştığına vurgu yaparak, “2 yıllık, alanı ile hiç bir ilgisi olmayan, pedagojik formasyonu bulunmayan, öğretmenlik mesleği ile hiç tanışmamış insanlarla bu iş olur mu?” diye sordu.

Genel Başkan açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Verilen 10 bin öğretmen atama sözünü tutmak bu kadar mı zor?

Yahu günlerdir bu gençlerin feryadını hiç bir yetkili duymaz mı? Koca bir ayıp!

Sayın Cumhurbaşkanı referandum öncesindeki Ağustos'ta 10 bin atama olacağını ifade etmişti. Maliye ve MEB bu sözün yerine gelmesini sağlamalıdır.

Eğitim-öğretim başladı, yine on binlerce ücretli öğretmen görevlendirildi. Yetkililer çıkmış, öğretmen ihtiyacımız yok diye kamuoyunu aldatıyor.

2 yıllık, alanı ile hiç bir ilgisi olmayan, pedagojik formasyonu bulunmayan, öğretmenlik mesleği ile hiç tanışmamış insanlarla bu iş olur mu?

Öğretmenlik mesleği dışındaki insanlarla eğitim-öğretim faaliyetini yürütürsen tabi ki öğretmen ihtiyacın olmaz ama buna da eğitim denmez.

Bu gençlerin haklı feryadını artık birileri duysun, bu sözü verdiyseniz tutun ve devleti verdiği sözü tutmaz bir konuma düşürmeyin. Yazıktır.”

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)