adscode
adscode

Öğretmen atamalarına ilişkin şok iddialar!

Öğretmen adayları geçtiğimiz günlerde yapılan atamalara ilişkin usulsüzlük iddiasında bulundu.

Öğretmen atamalarına ilişkin şok iddialar!
Eğitim
30 bin öğretmen ataması 10 Şubat'ta Milli Eğitim Şura Salonu'nda düzenlenen törenle Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın katılımıyla gerçekleşti. Yapılan atamalara ilişkin bazı öğretmen adaylarından itirazlar geldi.

Yaşayan Diller ve Lehçeler( Kürtçe - Kurmançi) bölümünden yapılan atamaya ilişkin usulsüzlük iddialarında bulunan adaylar haksızlığa uğradıklarını savundu.

Eylül 2015 öğretmen atamasında Yaşayan Diller ve Lehçeler( Kürtçe - Kurmançi) bölümünden yapılan atamada puan üstünlüğü esas alınmış ve atamalar bu şekilde gerçekleşmişti. İddialara göre; şubat 2016 atamasında atama ekranının açıldığı gün Yaşayan Diller ve Lehçeler Tezsiz Yüksek Lisans mezunları birinci öncelikli iken (Talim Terbiye Kurulu kararlarında hiçbir değişiklik olmamasına rağmen) başvurunun ikinci gününde lisans mezunları birinci öncelikli konuma geldi. Tezsiz yüksek lisans mezunları ise ikinci öncelikli olarak tercih yapmaya mecbur kaldı. İlk gün tercih yapıp onaylatan tezsiz yüksek lisans mezunları, MEB şubelerine tekrar çağrılarak tercihleri değiştirildi ve ikinci öncelikli olarak tercih yaptılar.

Yapılan bu değişiklikle lisans mezunları ve yüksek lisans mezunları karma bir şekilde atandı.

Yapılan atama sonrasında diploma bilgilerini yanlış beyan eden tezsiz yüksek lisans mezunları da atanırken; puanları çok daha yüksek olan birçok kişi atanamadı.

Bir iddia da; Yaşayan Diller ve Lehçeler( Kürtçe - Kurmançi) bölümünde yanlış beyan veren 5 kişinin atandığının farkedilerek Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 15 kişinin belgelerinin tekrar istendiği yönünde. Öğretmen adayları bu konuda MEB ile iletişime geçtiklerinde yanlış beyan verenlerin atamasının iptal olacağının; fakat yerlerine yeniden atama yapılmayacağının söylendiğini iddia ediyor.

Öğretmen adayları adaletin sağlanması ve mağdur olan bütün mezunların hakkaniyetli bir şekilde atanabilmesi için Yaşayan Diller ve Lehçeler( Kürtçe - Kurmançi) bölümünde  puan üstünlüğüne dayanan yeni bir atama talep ediyor.
 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    8 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (8)