adscode
adscode

Öğretmen doluluk oranı yüzde 93'e ulaştı

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, “Bu 30 bin atamayla birlikte, 893 bin 133 olan öğretmen sayımız, 923 bin 133’e çıkıyor. 2003’te 543 bin 896 öğretmenimiz vardı. 2003 yılından bugüne kadar 542 bin 120 öğretmen…

Öğretmen doluluk oranı yüzde 93'e ulaştı
Eğitim
Avcı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla öğretmen ataması için MEB Şura Salonu'nda düzenlenen törende, konuşmasına Cumhurbaşkanı Erdoğan’a öğretmen adayları ve ailelerinin yanında bulunduğu için saygılarını ve şükranlarını sunarak başladı.

104 alanda 81 kente 30 bin öğretmen ataması gerçekleştireceklerini belirten Avcı, 'Bu 30 bin atamayla birlikte, 893 bin 133 olan öğretmen sayımız, 923 bin 133’e çıkıyor. 2003’te 543 bin 896 öğretmenimiz vardı. 2003 yılından bugüne kadar 542 bin 120 öğretmen ataması yapıldı. Bu rakam şu andaki öğretmen sayımızın yaklaşık yüzde 59’una tekabül ediyor. Yani şu anda görev yapan her iki öğretmenden biri bu dönemde atandı. Yine bu atamayla birlikte Türkiye genelinde, öğretmen doluluk oranımız yüzde 93’e ulaştı. 2003’ten itibaren engelli öğretmen atamasına sizlerin talimatıyla özel önem ve öncelik verdik. 2003’den bugüne kadar 2 bin 705 engelli öğretmenimiz atandı” diye konuştu.

Son 3 yılda engelli öğretmen adaylarının atamalarının tamamını gerçekleştirdiklerin anlatan Avcı, müracaat eden her engelli öğretmen adayının atandığının altını çizdi. Bakanlık olarak bu atama döneminden itibaren eski bir geleneği ihya ettiklerine vurgulayan Avcı, şu ifadeleri kullandı:

“Bu dönemde atayacağımız öğretmenler hemen sınıfa girmeyecekler. İkinci yarıyıl boyunca, 6 ay süresince meslekte en az 10 yılını doldurmuş kıdemli öğretmenlerin yanında, yani muallimlerin yanında, danışmanlığında, bir yönlendirme eğitiminden geçecekler. Yani, bir anlamda usta çırak ilişkisini yeniden ihya ediyoruz. Zira atalarımızın da söylediği gibi insan insan gölgesinde yetişir öğretmen de öğretmen gölgesinde yetişir."

Yeni atanan öğretmenlerin 6 aylık sürede danışman öğretmenin yanında mesleğin inceliklerini öğreneceğini ve gözlem yapma imkanı elde edeceğini söyleyen Avcı, bunun sonunda daha hazır bir halde atandığı okulda 2016-2017 eğitim öğretim yılında sınıflara gireceğini kaydetti. Böylece tecrübeli öğretmenlerin deneyimlerini aday öğretmenlere aktarmasını sağlayan bir tecrübe zinciri oluşturacaklarını belirten Bakan Avcı, uygulamanın her atama dönemin de yenilenerek gelenek haline dönüşmesini umduğunu vurguladı.

Son 13 yılda eğimin alt yapısının olağan üstü geliştiğini aktaran Avcı, “Yasakların, sınırlamaların ve haksızlıkların giderilmesi sağlandı. Eğitim ortamlarımız eskisiyle mukayese edilmeyecek şartlara kavuştu. Şimdi eğitime muhteva ve derinlik kazandırmak, medeniyetimizin ve kültürümüzün kodlarını uygun talim ve terbiye anlayışını uygulamak için gayret ediyoruz. Milli ve yerli duruş, düşünüş ve duruşun temelini oluşturan değerlerimizi öğretmenlerimizle birlikte çocuklarımıza, gençlerimize aktarmak ve maarifimizin bütün imkanlarını varisi olduğumuz eşsiz mirasın müktesebatıyla buluşturmak en önemli önceliğimiz” değerlendirmesinde bulundu.

Nabi Avcı, ataması yapılan öğretmenlere başarılar diledi.

AA

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)