adscode
adscode

Öğretmen Maaşına 273 TL Zam

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, öğretmenlerin maaşlarında önümüzdeki 273 lira net artış olacağını söyledi.

Öğretmen Maaşına 273 TL Zam
Türkiye'den Haberler

Eskişehir’in 2013 Türk Dünyası Kültür Başkentliği kapsamında Vilayet Meydanı’nda düzenlenen iftara katılan Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı öğretmenlere bir, iki söyleyecek sözünün olduğunu ifade eden Avcı, şöyle konuştu:
“Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımız tarafından memur maaşlarına yapılan zamlar açıklandı. Öğretmenlerimiz için pozitif bir ayrımcılık var. Memur maaşlarına taban aylığa brüt 175 lira zam yapıldı. Ocak ve temmuz aylarında yüzde 3 artı enflasyon farkı ödenecek. Öğretmenlere, bütün memurlara yapılan taban aylığa brüt 175 lira zammın dışında 75 lira eğitim-öğretim tazminatına zam yapılacak. Ocak ayından, temmuza kadar ödenecek. Temmuz ayında bir kere daha 75 lira eğitim-öğretim tazminatı… Ayrıca yüzde 3 enflasyon farkı… Öğretmenlerimizin eğitim-öğretim tazminatları 2014 yılının birinci yarısında 75 lira, ikinci yarısında 75 lira olmak üzere 150 lira artırıldı. Taban aylıktaki artış da dikkat alındığında öğretmenlerimizin maaşlarında 2014 yılında yaklaşık 273 lira net artış sağlanıyor.
2014 yılında, göreve yeni başlayan bekar, bütün ek derslerine giren bir öğretmen 2 bin 710 lira maaş alacak. Başbakanımız tavsiyelerini dinlediyse, 3 çocuk sahibiyse 2014 yılında göreve başlayan öğretmenin maaşı 2 bin 988 lira. Üst kademedeki, kıdemli, evli, eşi çalışmayan, 3 çocuk sahibi ve bütün ek derslerine giren bir öğretmenimiz 2014 yılında 3 bin 334 lira maaş alacak. Sayın Başbakanımıza, bu yıl ki toplu görüşmelerde öğretmenlerimize pozitif ayrımcılık yapılması konusundaki talimatı için teşekkür ediyoruz.”

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)