adscode
adscode

Öğretmen Yetiştirmeye Uluslararası Çözüm

Bahçeşehir Üniversitesi ABD'nin öğretmen yetiştirme alanında en önemli kurumu Wheelock College ile işbirliği anlaşması imzaladı.

Öğretmen Yetiştirmeye Uluslararası Çözüm
Üniversite

Anlaşma kapsamında Bahçeşehir Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi öğrencileri ABD'de Wheelock College'de dersler alacak. ABD'de Wheelock College'nin belirlediği okullarda uygulamalı öğretmenlik çalışması yapacak. Yabancı dilini geliştirecek. Wheelock ile ortak öğretmen gelişim programları yapılacak. İki kurum arasında öğretim üyesi değişimi yapılacak. Böylece 'okulda üniversite' uygulamasının öncü kurumlarından olan Wheelock College ile birlikte öğretmen yetiştirme konusunda kapsamlı çalışmalar yapılacak.

EN İYİ 10 KURUMDAN BİRİ

 
Wheelock College 1888'de Lucy Wheelock tarafından kuruldu. İlk kurulduğunda amacı anaokulu öğretmeni yetiştirmekti. Daha sonra program genişledi.  Okul öncesi ve ilkokul öğretmeni yetiştirme konusunda Amerika çapında ün yaptı ve birçok ödül aldı.  Mesela, 2000 yılında Amerika'daki 1400 öğretmen eğitimi program arasından seçilen en iyi yedi öğretmen eğitimi programından biri oldu. 2012 yılında Amerika'daki öğretmen eğitimi veren kurumlar arasında en iyi öğretmenlik uygulaması yaptıran 10 kurumdan biri olarak seçildi. 2011-2012 öğretim yılında 'Colleges of Distinction' arasına girdi yani En İyİ Üniversitelerden Biri olarak seçildi. Yine 2012 yılında her yıl en iyi üniversiteleri seçen bir dergi tarafından 'Best Colleges' (En İyi Üniversiteler) arasında seçildi
Bahçeşehir üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi bu yıl kuruldu. Bahçeşehir üniversitesi, üstün zekalılar öğretmenliği, okul öncesi öğretmenliği, zihinsel engelliler öğretmenliği, PDR, İngilizce öğretmenliği ve sınıf öğretmenliği bölümlerine öğrenci kabul edecek.

Akşam

 

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)