adscode
adscode

Öğretmenevleri doğrudan Bakana bağlandı

MEB İnsan Kaynakları Müdürü Hamza Aydoğdu, 8 Temmuz'da 81 ilin valiliklerine gönderdiği bir yazı ile İstanbul, Ankara ve diğer büyükşehirlerde bulunan öğretmenevleri için kritik bir karar alındığını bildirdi

Öğretmenevleri doğrudan Bakana bağlandı
MEB
MİLLİYET- AYŞEGÜL KAHVECİOĞLU Ankara

MEB İnsan Kaynakları Müdürü Hamza Aydoğdu, 8 Temmuz'da 81 ilin valiliklerine gönderdiği bir yazı ile İstanbul, Ankara ve diğer büyükşehirlerde bulunan öğretmenevleri için kritik bir karar alındığını bildirdi.
Yazıda, 7 hizmetiçi eğitim enstitüsü, açıköğretim ortaokulu ve lisesi, mesleki açıköğretim lisesi, mesleki ve teknik açıköğretim okulu, 15 olgunlaşma enstitüsü, Ankara 1 ve 2. akşam sanat okulu, 22 Anadolu imam hatip lisesi, 65 mesleki ve teknik Anadolu lisesi ve 4 mesleki ve teknik eğitim merkezinin yanı sıra İstanbul, Ankara ve diğer büyükşehirlerde bulunan 55 öğretmenevinin doğrudan Avcı'ya bağlandığı kaydedildi. Buna göre, daha önce müdürleri sınavla atanan bu kurumlara, bundan böyle yapılacak öğretmen atamaları ve yönetici görevlendirmeleri bizzat bakan tarafından gerçekleştirilecek.

Yeni düzenlemenin hemen ardından, ilk olarak tarihi İstanbul Üsküdar Adile Sultan Kasrı Öğretmenevi Müdürü Temurhan Başar'ın görevden alındığı öğrenildi.

 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)