adscode
adscode

Öğretmenevleri Meclis gündeminde

CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, kapatılan öğretmenevlerinin durumlarına ilişkin soru önergesi verdi.

Öğretmenevleri Meclis gündeminde
Türkiyeden Haberler
Türkiye genelinde 2003 ile 2013 yılları arasında 33 öğretmenevi ve akşam sanat okulu, 128 öğretmenevi ve 114 öğretmen lokali olmak üzere 275 kurumun kapatıldığı öğrenildi.
CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazkıaka, TBMM Başkanlığı’na kapatılan öğretmenevleri ile ilgili olarak Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi.
Konuyla ilgili yazılı basın açıklaması yapan Nazlıaka, şunları bildirdi:
"Öğretmenevleri, sadece öğretmenler için değil orada yaşayan herkesin sosyal ve kültürel yaşamına katkı sağlayan kurumlar. Anadolu’da küçük bir il ya da ilçeye tayini çıkmış bir öğretmenin kapısını çaldığı ilk yer öğretmenevleri. Kamu kurumu niteliğiyle güven ifade eden öğretmenevleri kurum mensuplarına bütçelerine uygun konaklama imkanı sağlanıyor. Göreve geldiği günden bu yana sosyal hayatı yok etmeye ya da kendi dünya görüşüne göre yeniden dizayn etmeye çalışan iktidardan öğretmenevleri de nasibini aldı. Sosyal devlet uygulamalarının bir gereği olan, özellikle taşrada öğretmenlerin nefes aldığı, bir araya geldiği, güvenli ve ucuz konaklama imkanı bulduğu öğretmenevleri birer birer kapatılıyor.”
Verdiği soru önergesine cevap geldiğini belirten Nazlıaka, şöyle dedi:
"Milli Eğitim Bakanlığı’na verdiğim soru önergesine Bakan Nabi Avcı tarafından verilen yanıta göre, 2003-2013 yıllarında 33 öğretmenevi ve akşam sanat okulu, 128 öğretmenevi ve 114 öğretmen lokali olmak üzere 275 kurum kapatıldı. Kendisine Atatürk Orman Çiftliği’nin içinde her türlü kompleksin yer alacağı bir Başbakanlık Konutu yapan anlayış, taşrada büyük zorluklar altında görev yapan öğretmenlerimize, öğretmenevleri ve öğretmen lokallerini çok görüyor.”


 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)