adscode
adscode

Öğretmenler En Fazla 25 Tercih Yapabilecek

Milli Eğitim Bakanlığınca, atama ve yer değiştirme esasları açıklandı.

Öğretmenler En Fazla 25 Tercih Yapabilecek
Eğitim
İl içi yer değiştirme işlemleri, 6 Mayıs 2010 tarihli MEB Öğretmenlerinin Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği hükümleri çerçevesinde yapılacak. 

Öğretmenlerin il içi yer değiştirme başvuruları, 12-16 Mayıs tarihlerinde alınacak, atamalar 20-21 Mayıs 2014 tarihlerinde yapılacak. Ataması yapılanların ilişik kesme işlemleri ise 16 Haziran'dan itibaren başlatılacak.

Zorunlu çalışma yükümlülüğünü tamamlayan, böyle bir yükümlülüğü olmayan veya bundan muaf tutulanlar ile sağlık ve eş durumu mazereti sebebiyle zorunlu çalışma yükümlülüğü ertelenecek öğretmenlerden, 30 Eylül itibarıyla bulundukları eğitim kurumunda en az üç yıllık çalışma süresini tamamlayacaklar il içinde yer değişikliği isteyebilecek.

Dördüncü, beşinci ve altıncı hizmet alanlarında görev yapan zorunlu çalışma yükümlüsü öğretmenlerden bulunduğu eğitim kurumunda üç yıllık çalışma süresini tamamlayanlar, istemeleri halinde il içinde zorunlu çalışma yükümlülüğü öngörülen eğitim kurumlarına yer değiştirme isteğinde bulunabilecek.

 İl içi yer değişikliğine başvuracak öğretmenlerin hizmet puanlarının hesabında, yer değiştirme başvurularının son günü esas alınacak.

Norm kadro fazlası öğretmenler ile 2012-2013 ve 2013-2014 eğitim ve öğretim yılından itibaren görevli olduğu okulun dönüştürülmesi, kapatılması ya da norm kadro uygulaması nedeniyle görev yerleri istekleri dışında değiştirilen öğretmenlerden, bulundukları eğitim kurumunda en az üç yıllık çalışma şartı aranmayacak.

Üç yıllık sürenin hesabında öğretmenin, kadrosunun bulunduğu eğitim kurumunda sözleşmeli öğretmen veya asker öğretmen olarak geçirdiği süreler dahil, fiilen öğretmen olarak geçirdiği ile diğer eğitim kurumlarında ders okutmak üzere ya da eğitim kurumu yöneticisi olarak görevlendirildiği süreler, 2012, 2013 ve 2014 yıllarında il içinde veya iller arasında yer değişikliği yapıldıktan sonra farklı sebeplerle eski görev yerine iade edilenlerin eski ve yeni görev yerlerindeki hizmet süreleri birlikte değerlendirilecek.

BAŞVURU İÇİN GÖREVLENDİRMELERİN SONA ERMESİ GEREKECEK

Bakanlık veya diğer kamu kurum ve kuruluşlarında görevlendirilen öğretmenler, görevlendirmeleri sona erdirilmedikçe yer değiştirme isteğinde bulunamayacak. Ancak kadrolarının bulunduğu eğitim kurumuna dönen öğretmenlerden burada en az üç yıllık çalışma süresini tamamlayanlar, il içi yer değişikliği isteğinde bulunabilecek.

Elektronik ortamda alınacak başvurular, sırasıyla eğitim kurumu müdürlüğü, ilçe ve il milli eğitim müdürlüklerince onaylandıktan sonra geçerlilik kazanacak ve bu birimlerin herhangi biri tarafından kabul edilmeyen müracaatlar geçersiz sayılacak. 

 İl içinde isteğe bağlı yer değiştiren öğretmenler, aynı dönemde iller arasında isteğe bağlı yer değiştirme başvurusunda bulunamayacak. Ancak bunlardan il içinde yer değişikliği yapıldıktan sonra özürleri oluşanlar, yer değişikliği isteyebilecek.

Yurt dışında görevlendirilenler ile aylıksız izinli olan öğretmenlerden yurt dışı görev süresi veya aylıksız izinlerinin 15 Eylül tarihine kadar sona ereceğini belgelendirenler, diğer şartları da taşımaları kaydıyla yer değiştirme başvurusunda bulunabilecek. Yer değişikliği gerçekleştirilen öğretmenlerden en geç 15 Eylül itibarıyla görevine başlamayanların atamaları il milli eğitim müdürlüklerince iptal edilecek.

EN ÇOK 25 TERCİH YAPILACAK

Öğretmenler, il içi yer değişikliği başvurularında en çok 25 eğitim kurumunu tercih edebilecek. İl içi yer değiştirmeler, hizmet puanı fazla olandan başlamak üzere öğretmenlerin tercihleri de dikkate alınarak valiliklerce yapılacak. Hizmet puanlarının eşitliği halinde öncelik, öğretmenlikteki hizmet süresi fazla olana verilecek, eşitliğin devamı halinde ise bilgisayar kurasına başvurulacak.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)