adscode
adscode

Öğretmenler Gününüz Kutlu Olsun!

Gelecek nesillerin yetişmesinde büyük rol oynayan,her türlü fedakarlığı gösteren emektar öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutluyor, yaşadıkları sorunların bir an önce çözülmesini umuyoruz.

Öğretmenler Gününüz Kutlu Olsun!
Eğitim

Öğretmeninizle ilgili unutamadığınız diyaloglar, paylaşmak istediğiniz anılar, fotoğraflar, kutlama mesajlarınız 24 Kasım'a özel www.egitimajansi.com'da!

editor@egitimajansi.com'a göndereceğiniz içerikler bugün itibariyle sayfamızda yayımlanacak.

#öğretmeniminhatırası
#öğretmenimdenhatıra
#öğretmenimcanımbenim
#eğitimajansı
#abbasgüçlü


Etiketleriyle birlikte sosyal medyada mesajlarınızı iletebilirsiniz.


 

Bu yazım sevgili Öğretmenim Cevat KÖSE içindir;
 
       Şuan 39 yaşındayım ve o zamanlar kaçıncı sınıfa gittiğimi hatırlamıyorum. Öğretmenimin askere gitmiş ve bizim sınıfı 2 ye bölüp dağıtmışlardı. Bu anlattığım size normal gelebilir fakat bu yaştaki çocuklar için hiç mi hiç normal değildi. Çok ağladım ve üzüntümü kimseye anlatamadım. Bana okuma yazmayı öğreten, bana şevkat gösteren, babamın yerine koyduğum öğretmenim yoktu artık.  Sanki Almanyaya sürgüne gurbete göndermişlerdi bizi. Başka bir öğretmen başka arkadaşlar. Yeni öğretmen o sıcaklığı vermedi bana, ilgi göstersede öğretmenimin samimiyeti yoktu. Zaten vasat bir öğrenciydim iyicene vasat olmuştum. İşte o gün geldi, canım öğretmenimin askerliği bitti. Öğretmenimin askerden dönmesi bana bayram gibi geldi, çok sevindim hemde çook. Öğretmenime arkadaşlarıma sıcak yuvama kavuşmuştum artık.
 
       Şuan 2 tane çocuğum var bir kız bir erkek. Çocuklarımda okul dönemlerinde bunları yaşadılar fakat onların anneleri bu konuda tecrübeliydi, hafif atlattılar:)
 
       İlk okul bitti öğretmenimle irtibatımız bi şekilde kesildi. Seneler sonra öğretmenimi arayıp buldum bir öğretmenler gününde. Daha kaybetmiycem.
 
       Bu gün yine öğretmenler günü; 
 
       Öğretmenler Günün Kutlu olsun canım öğretmenim. Sizi Allah başımızdan eksik etmesin.''
 

 



 

''Sevgili keman öğretmenim Kemal Tören ile hikayemiz, benim 11 yaşında konservatuvar sınavlarına başvurmamla başladı. Sınavları başarıyla geçip İzmir Devlet Opera ve Balesi Konzertmeisteri Kemal Tören'in öğrencisi olduğumu öğrendiğimde, hakkında hiçbir şey bilmiyordum. Masmavi gözleri, kendinden emin duruşu, upuzun boyu ve şakayla karışık sert konuşmalarıyla onu ilk gördüğüm gün çok korktuğumu ve aynı zamanda çokta etkilendiğimi hatırlıyorum. Hem çok sıcak kanlı hem de çok disiplinli olabilen öğretmenim, bana ve arkadaşlarıma nasıl yaklaşması gerektiğini her zaman çok iyi bildi. O, kimi zaman dersten kovdu, azarladı, saatlerce aynı pasajı çalıştırdı, gözümün yaşına bakmadan benim gibi tembel bir öğrenciyi adam etmek için kendi saatlerinden de ödün verdi; kimi zaman da evinde misafir etti, babammış gibi sorunlarımı dinledi, ağladığımda sarılıp teselli etti, güldüğümde benimle beraber güldü. Benimle beraber keman öğrenimine başlayan arkadaşlarıma da benden farklı davranmadı. Hepimizin kişiliğine, karakterine göre eğitim veren öğretmenim aynı zamanda çoğu zaman birlikte ders yapmamızı sağlayarak çok sıkı dostluklar edinmemize sebep oldu. Kemal Öğretmenimle dört yıllık çalışma dönemimizin üzerinden yaklaşık sekiz yıl geçmiş olsa da bağlarımı koparmadığım tek öğretmenimdir. O benim çocukluğumun kahramanıdır. Bugün TEV'dan burs alarak Üniversite öğrenimi gören, bir çok orkestrayla beraber yurt içi ve yurt dışında konserlerde yer alabilen başarılı bir konservatuvar öğrencisiysem, ailemden sonra en büyük sebebi Kemal Tören'dir. Onu çok seviyorum.
 
Öğretmenler gününüz kutlu olsun öğretmenim! =)''



 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)