adscode
adscode

Öğretmenlere yapılan saldırı protesto edildi

​Eğitim-Bir-Sen Bursa Şubesi, yaptığı basın açıklamasıyla 2 öğretmene görevleri başında yapılan saldırıyı protesto etti.

Öğretmenlere yapılan saldırı protesto edildi
Türkiyeden Haberler
Memur-Sen Bursa İl Temsilciliği’ne bağlı Eğitim-Bir-Sen Bursa Şubesi, Şehreküstü Meydanı’nda gerçekleştirdikleri eylemle Eğitim-Bir-Sen üyesi 2 öğretmene görevi başında yapılan saldırıyı protesto etti.
 
Teşekkür bekleyen öğretmenlere şiddeti reva gören, insani davranışlardan uzak bu tür kişilere karşı asla sessiz kalamayacaklarını ifade eden Memur-Sen Bursa İl Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı Numan Şeker, bu tür magandalara karşı herkese tepki verme çağrısında bulundu.
 
Birçok vatandaşın da katılımıyla gerçekleşen protesto gösterisinde konuşan Şeker, gün geçmiyor ki, öğretmene karşı şiddet haberlerine bir yenisi eklenmesin diyerek, “Son yıllarda alışmayan başladığımız bu tür haberlere maalesef ki, hemen her gün yenileri ekleniyor. İşte bunlardan biri de geçtiğimiz günlerde Yıldırım’ın Ulus Mahallesi’nde bulunan Fatih Sultan Mehmet Ortaokulu’nda iki şehir eşkıyası tarafından gerçekleştirilen hadisedir. Teneffüse çıkan öğrencilerin okul bahçesinden kendilerine taş attıklarını öne süren iki kişi sınıfa girerek öğretmenden öğrencileri istiyor. Bayan öğretmenimizin dışarı çıkmasını söylediği iki şehir magandası, sınıftaki öğretmeni ve bir başka bayan öğretmeni darp ettikten sonra kaçıyor. Nesillerin yetişmesinde en önemli paya sahip olan elleri öpülesi öğretmenlere yapılan bu hain saldırıyı Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen olarak şiddetle kınıyor, faillerin bir an önce cezalandırılması gerektiğini buradan bir kez daha haykırıyoruz.” dedi.
 
Şeker: “Okullardaki güvenlik problemi, bir an önce çözülmeli”
‘Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum’ diyen bir medeniyetten, öğretmenini döven, darp eden şiddet uygulayan, öğretmenine hakaret eden bir toplum haline dönüşün kaygı verici olduğunu belirten Başkan Numan Şeker, “Öğretmenlerin kolay hedef haline gelmesini sağlayan okullardaki güvenlik problemi, bir an önce çözülmelidir. Okullar öğrenci ve eğitim çalışanları için güvenli alanlara dönüştürülmelidir. Ayrıca ‘Alo 147’ gibi bazı öğrenci velilerini çirkinleşmeye teşvik eden uygulamalara ise son verilmelidir. Öğretmenin magandalar tarafından darp edilmesi olaylarının önüne geçilmesi için öğrencilerin ve öğretmenlerin güvenliğini ihlal edenler hakkında caydırıcı cezalar öngörülmelidir” diye konuştu.
 
Öğretmenlerin yaşamını tehdit eden ve her geçen gün artarak devam eden şiddet olayları ile ilgili eğitimcilerin sahipsizlik duygusuna kapıldığını vurgulayan Numan Şeker, “Öğretmenleri değersizleştiren ve hedef tahtasına oturtan yaklaşımlar ile öğretmenleri huzursuz eden darp ve yaralama hadiseleri sadece eğitimcilerin değil, başta Milli Eğitim Bakanı olmakla birlikte bütün toplumun ortak sorunudur. Bu noktadan hareketle Milli Eğitim Bakanı Sayın Nabi Avcı’nın son günlerde cereyan eden hadiseler karşısında duyarsız kalmasını anlamakta güçlük çekiyoruz." dedi.
 
Bu tür magandalara karşı herkese tepki verme çağrısında bulunan Şeker, Milli Eğitim Bakanlığı’na da şiddet olaylarında sessiz kalmamaya ve öğretmeninin yanında olduğunu göstermeye davet etti. 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)