adscode
adscode

Öğretmenlerin yolu nihayet açıldı ama TEOG patinajı hala devam ediyor!

Torba yasa çıktı. 35 bin öğretmen alınacak. Umarız, TBMM’den sonra, Çankaya da hızla onaylar ve yasa yürürlüğe girer. Ardında da, MEB aynı hızla, atamaları gerçekleştirir.

Öğretmenlerin yolu nihayet açıldı ama TEOG patinajı hala devam ediyor!
Günün Yazısı
 
Bu arada liselere kayıt işlemlerinde, arpa boyu yol kat edilemiyor. Çünkü nakille  giden öğrencilerin kayıtları düşmedi için, yeni alım yapılamıyor. Görünen o ki, umutlar yine gelecek haftaya kaldı. Bakalım nereye kadar, bu böyle gidecek!..
 
Daha fazla öğretmen alımı için yasa önerileri verilmişti ama etkili olmadı. Önceden söylendiği gibi sayı, 35 binle sınırlı kaldı. Umarız adil bir dağılım gerçekleşir yoksa bu 35 bin atama kimseyi tatmin etmez. Sevinenden çok, üzülen olur…
 
Liselere kayıtta ise boşuna zaman öldürülmeye devam ediyor. Her iki okulda birden kaydı gözüken öğrencilerin nakilleri gerçekleşmesine rağmen, önceki okulundan düşmediği için yeni açık da ortaya çıkmıyor, puanlar da düşmüyor.
 
Pazartesi okullar açılacak ve yüz binlerce öğrenci hala hangi liseye gideceğini, hangi okulda kalacağını bilmiyor.
 
MEB, şu an için tüm öğrencilerin bir okulda kaydı var diyor ama bu okullar, ne öğrencinin ne de velilerin içine sinmiş değil.
 
Okullar açıldığında, ilk bir haftanın, devamsızlık çizelgelerine bakıldığında bu çok net görülecektir. Bu yüzden şimdiden hatırlatalım ki, önlem alınsın, eylül sonuna kadar devam edecek olan kayıtlar nedeniyle,  ne devamsızlık işletilsin ne de derslere başlansın!..
 
Gün içerisindeki tüm sıcak gelişmeleri sitemizden izleyebilir, karşılaştığınız olumsuzlukları ya da alkışlanacak duruları bize bildirebilirsiniz herkes haberdar olmuş olur. Bu arada saygı sınırlarını zorlamayacak yorumlarınızla da haberlere katkıda bulunabilirsiniz…

 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    1 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (1)