adscode
adscode

Okan Üniversitesi ile Türkiye Kamu-Sen Arasında Dev İşBirliği

Okan Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü ile Türkiye Kamu-Sen arasında gerçekleştirilen işbirliği protokolü ile Kamu-Sen’e bağlı sendika üyeleri, çok cazip imkanlarla Yüksek Lisans eğitimi alma olanağına…

Okan Üniversitesi ile Türkiye Kamu-Sen Arasında Dev İşBirliği
Üniversite

Ankara’daki Türkiye Kamu-Sen Genel Merkezi’nde 30 Kasım 2011 Çarşamba günü gerçekleştirilen protokol törenine Okan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şule Kut ve üniversite öğretim üyelerinin yanı sıra Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk ile konfederasyon ve sendikaların yönetim kurulu üyeleri katıldı. Protokolün ardından gerçekleştirilen basın toplantısında konu ile ilgili ayrıntılı bilgi medya ile paylaşıldı.

 

“Türkiye’de bir ilki gerçekleştiriyoruz”

İmza töreninde basın mensuplarına bir açıklama yapan Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, “Türkiye’nin en önemli memur sendikası olarak, Türkiye’de bir ilki gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bizler, ilk olarak “Oku” emrinin indiği, beşikten mezara kadar ilim öğrenmeyi zorunlu kılan bir dinin mensuplarıyız. Bu nedenle kamu görevlilerimizin eğitimlerinin ve niteliklerinin yükseltilmesi adına bizler de Türkiye Kamu-Sen olarak katkıda bulunuyoruz. Kendi bünyemizde verdiğimiz eğitimlerle zaten üyelerimizin görevleriyle ilgili eğitimlerini sağlıyorduk. Ancak şimdi üyelerimizin yanında üyelerimizin yakınlarını ve şubelerimizin uygunluk verdiği herkesi akademik anlamda da daha yüksek eğitim imkânına kavuşturuyoruz.” dedi. Kendi çocuğunun da yüksek lisans yaptığını ve yüksek lisans bedelinin 8 bin 500, 9 bin Lirayı bulduğunu belirten Koncuk, “5 bin TL son derece uygun bir rakam. Tüm Türkiye çapında bu anlaşmayı duyurarak tüm üyelerimizin ve yakınlarının bu imkândan faydalanmaları için gayret göstereceğiz. İmzalayacağımız protokole göre, 30 kişinin yüksek lisans talep ettiği her ilimizde, program başlatılacak. 30 kişilik grubu oluşturamayan illerde ise birbirine yakın iller birleştirilerek grup oluşturulacak.Yüksek lisans programının yapılacağı mekanlar şubelerimiz tarafından belirlenecek. İstanbul'da Okan Üniversitesi’nin binaları kullanılacak. Bu şekilde Yüksek lisans imkanını üyelerimiz, yakınları ve şubelerimizin uygun göreceği kişilerin ayağına getirmiş olacağız.” dedi.

Eğitimde “kalite” vurgusu 

Toplantıda bir konuşma yapan Rektör Prof. Dr. Şule Kut ise Türkiye Kamu-Sen gibi büyük ve dinamik bir sivil toplum örgütü ile işbirliği yapmaktan duyduğu mutluluğu dile getirerek, “Okan Üniversitesi’nin 9 bin dolayında öğrencisi var. Ancak son derece dinamik bir eğitim-öğretim kurumu. Türkiye Kamu-Sen de Türkiye’nin en büyük sivil toplum örgütünden biri... Bizler Türkiye Kamu-Sen ile işbirliği yapmaktan son derece mutluyuz. Burada özellikle bir şeye vurgu yapmak istiyorum: Okan Üniversitesi olarak diğer öğrencilerimizden hangi şartları istiyorsak, Türkiye Kamu-Sen üyelerinden de aynı şartları isteyeceğiz. Bizim bir hizmet ve eğitim kalitemiz var. Tüm Türkiye Kamu-Sen üyelerine ve yakınlarına da aynı kalitede eğitim hizmetini sunacağız” dedi. Bu anlaşmanın gerçekleşmesi için çaba sarf eden öğretim üyeleri ve sendika yetkililerine teşekkürlerini sunan Prof. Dr. Kut, “Herkesi kampüslerimizi görmek üzere üniversitemize bekliyoruz” diye konuştu.

 

 

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)