adscode
adscode

Okan Üniversitesi, Sap Üniversite İş Birliği Programına Katıldı

Öğrencilerini mezun oldukları andan itibaren, Fortune 100 şirketlerinde çalışabilecek donanıma kavuşturmak isteyen üniversiteler arasına Okan Üniversitesi de katıldı. SAP’nin global çapta yürüttüğü Üniversite…

Okan Üniversitesi, Sap Üniversite İş Birliği Programına Katıldı
Üniversite

 

 

SAP’nin uluslararası boyutta sürdürdüğü “Üniversite İş Birliği Programı”na (SAP University Alliances Program) Türkiye’den bir üniversite daha katıldı. Öğrencilerine SAP sistemlerini öğreterek donanımlı mezunlar vermek isteyen üniversiteler arasında artık, Okan Üniversitesi de bulunuyor. Okan Üniversitesi kampüsünde düzenlenen törende Okan Üniversitesi adına rektör Prof. Dr. Şule Kut ve SAP adına SAP Türkiye COO’su Uğur Candan SAP UAP programında işbirliği için imza attılar. Okan Üniversitesi yapılan anlaşma çerçevesinde 2012 bahar döneminden itibaren çeşitli bölüm derslerine SAP çözümlerini entegre edecek. Okan Üniversitesi öğrencileri mezun olduklarında elde ettikleri SAP programları bilgisi sayesinde iyi bir iş bulma anlamında diğer mezunlardan avantajlı olacaklar. Öğrenciler dünyada bir çok firma tarafından tercih edilen SAP ERP, İş Zekası gibi çözümleri bundan böyle derslerinde öğrenecekler. Ayrıca Okan Üniversitesi öğrencileri istedikleri takdirde bu bilgilerini sertifikalandırabilecekler. 1988’den beri dünya çapında birçok ülkede faaliyette olan SAP Üniversite İş Birliği Programı’na üye olan üniversiteler, öğrencilerini sertifika sınavına hazırlama yetkisi kazanıyor ve böylece öğrencilerinin diğer mezunlara göre kariyer yaşamlarına daha avantajlı bir şekilde başlamasını sağlıyor.

 

 

Üniversiteler, Fortune 100 şirketlerinde çalışabilecek niteliğe sahip öğrenciler mezun ediyor

 

SAP Üniversite İş Birliği Programı’na üye üniversiteler, derslerinde en güncel SAP sistemlerini kullanarak öğrencilerine interaktif bir eğitim ortamı sağlarken, öğretim üyelerine de dünyadaki diğer öğretim üyeleri ile iletişime geçebilme ve deneyimlerini paylaşabilme imkanı sağlıyor. Dahası üniversiteler, program kapsamında danışmanlık sertifikası eğitimi de verebildiğinden, öğrenciler dünyada 25’ten farklı sektörde, Fortune 100 ve Forbes 2000 listelerinde yer alan dünyanın lider firmaları tarafından kullanılan SAP programlarını öğrenerek, diğer mezunlara göre bir adım önde oluyorlar.

 

Türk Üniversiteleri de dünya üniversitelerinin izinden gidiyor

 

Dünya çapında 1.200’ü aşkın üniversitenin yararlandığı SAP Üniversite İş Birliği Programı, Türkiye’de Ağustos 2010’da başladı. SAP Türkiye, program kapsamında şu ana dek ODTÜ, Bahçeşehir Üniversitesi, Doğuş Üniversitesi, Doğu Akdeniz Üniversitesi, Özyeğin Üniversitesi, İstanbul Kültür Üniversitesi ve Okan Üniversitesi ve İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi ile anlaştı. Program çerçevesinde üniversiteler, SAP lisanslarını ücretsiz olarak öğrencilerinin eğitim ve araştırma faaliyetlerinde kullanabiliyor. Sunucunun Almanya’da yer aldığı bu modelde, üniversitedeki kullanıcılar web kullanıcı olarak sisteme bağlanıyorlar. Bu sayede üniversite, sunucunun bakımı ya da meydana gelebilecek herhangi bir problemle uğraşmak zorunda kalmıyor, herhangi bir konuyu danışmak ya da bilgi almak için ise “Üniversite Yetkinlik Merkezi” ile iletişime geçiyorlar.

 

SAP’nin kurumsal yazılımlar alanındaki en son yeniliklerini www.sap.com/turkey adresinden takip edebilirsiniz. .

 

 

SAP Hakkında

Kurumsal uygulama ve yazılım alanında dünya lideri olan SAP, dünya çapında 53.000’den fazla çalışanı, önde gelen ürün ve servisleri ile müşterilerinin iş alanlarındaki inovasyonu artırmasına yardımcı oluyor. SAP çözümleri, üretim, gıda, tekstil, otomotiv, sağlık, perakende, finans ve kamu sektörünün de aralarında yer aldığı 25’den fazla sektörde faaliyet gösteren farklı ölçeklerdeki 176.000’den fazla SAP müşterisinin (Sybase satınalması dahil) iş süreçlerine destek veriyor. Bunun sonucunda dünya genelinde yılda 2,5 milyar elektrik, su, gaz faturası SAP sistemleriyle kesiliyor; 50 milyon banka hesabı SAP sistemlerinde yönetiliyor; 2,2 milyar ton çikolata SAP çözümleriyle üretiliyor. SAP, uygulama ve çözümleri ile dünya genelinde 1 milyar kişiye ulaşmayı hedefliyor. Almanya merkezli faaliyet gösteren SAP, New York ve Frankfurt’un da aralarında yer aldığı birçok borsada “SAP” sembolü ile işlem görüyor.

 

SAP’nin iş yazılımları alanındaki liderliğini Türkiye’de de devam ettiren SAP Türkiye, şirketin 65. ülke ofisi olarak 2001 yılında kuruldu. SAP’nin dünya genelindeki yaygın kullanımına paralel olarak Türkiye’de yıllık ciroya göre en büyük 10 şirketin 8’i iş süreçlerini, SAP çözümleri ile kontrol ediyor. Türkiye’de neredeyse her evde SAP sistemi üzerinde üretilen on ürün bulunuyor. Kurulduğu günden bu yana Türkiye’deki gelirlerini ve çalışan sayısını istikrarlı olarak artıran SAP Türkiye, ekosistemindeki onlarca iş ortağıyla birlikte 1.500’ün üzerinde nitelikli iş gücüne de istihdam imkanı sağlamış bulunuyor. SAP Türkiye hakkında daha ayrıntılı bilgi için www.sap.com/turkey adresini ziyaret edebilirsiniz.

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)