adscode
adscode

Okul arkadaşları onun öğrenci olduğuna inanamıyor

ESKİŞEHİR Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi Basın Yayın Bölümü İngilizce Hazırlık Sınıfı öğrencisi emekli topçu yüzbaşı 60 yaşındaki Muharrem Özçamur'un öğrenci olduğuna okul arkadaşları…

Okul arkadaşları onun öğrenci olduğuna inanamıyor
Eğitim
Eskişehirli Muharrem Özçamur, topçu yüzbaşı olarak emekli olduktan 20 yıl sonra hayalindeki fakülteyi kazandı. Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi Basın Yayın Bölümü'ne kaydını yaptıran evli 2 çocuk babası, 2 torun sahibi Muharrem Özçamur, 2 Eylül Kampüsü'ndeki İngilizce hazırlık sınıfına başladı. Çeşitli fakülte ve yüksekokullardan hazırlık sınıfına gelen öğrenciler Muharrem Özçamur'u ilk gördüklerinde öğretim üyesi olduğunu sanıyor, öğrenci olduğunu öğrenince de şaşkınlıklarını gizleyemiyor.

ASTSUBAYLIKTAN SUBAYLIĞA GEÇTİ

Muharrem Özçamur 1975 yılında topçu astsubay olarak askerlik mesleğine başladığını belirtti. Daha sonra subaylık sınavlarını kazandığını ve 1986 yılında teğmen olduğunu anlatan Özçamur 10 yıl subay olarak görev yaptıktan sonra 1996 yılında topçu yüzbaşı rütbesiyle emekliye ayrıldığını söyledi.

AÖF MEZUNU

Emekli olduktan sonra Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi (AÖF) İktisat Bölümü'nden mezun olduğunu belirten Muharrem Özçamur şunları söyledi: "Örgün öğretim hep içimde ukde kalmıştı. İçimdeki ukdelerden bir tanesi gazetecilik, bir tanesi de hukuktu. Eşim ve kızımın teşviki ile girelim bakalım ne olacak diye denedik. Birinci tercihim olarak da İletişim Bilimleri Fakültesi'ne girdim. Ancak teknolojinin çok gerisinde kalmışız yaş itibariyle. Ailevi sorumluluklardan dolayı derslere kendimi tam odaklayamıyorum. Derslerde sürekli yakın ve uzak gözlüklerimi değiştirmek durumunda kalıyorum. Kafamda başka problemler var. Zaman zaman dersten kayıp gidiyorum, tam konsantre olamıyorum ama macera devam ediyor. Her şey gayet güzel. Biraz uykusuzluk, yorgunluk var. Sabah saat 06.30'da kalkıyorum. Kahvaltımı yaptıktan sonra saat 08.00 civarı otobüse biniyorum ve yaklaşık bir saatlik yolculuktan sonra okula geliyorum."

ÖĞRENCİLER 'BU KİM?' DİYE BİRBİRLERİNE SORUYOR

İngilizce hazırlık sınıfındaki öğrencilerin kendisinin öğrenci olduğuna inanamadıklarını söyleyen Muharrem Özçamur, "Sınıf arkadaşlarımla ilk tanışmamız bayağı enteresandı. Okulda yemek kuyruğundaydım. Öğrenciler beni göstererek birbirlerine bu kim gibilerden işaret ediyorlar. Öğrenci olduğumu öğrenince şaşırıyorlar, hoşlarına gidiyor. İyi bir örnek olduğuma inanıyorum. Öğretmenlerim de çok iyi. Dersi bozmamak için ismimle hitap etmek için izin istiyorlar. Ben de tabi ki diyorum. Çünkü buraya bütün kuralları kabul ederek geldik. Çok nazik ve kibar insanlar. Bazen de yemek sırası çok olduğunda öğretmenlerin sırasına girsem mi diye düşündüğüm de oluyor" diye konuştu.

DHA

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)