adscode
adscode

Okul Bahçeleri Şehrin Sorunlarına Nasıl Katkı Sağlar

Okullarımızın bahçelerinin şehrin sorunlarına çözümüne nasıl katkı sağlayacağı konusunda biz de çalışmalarımızı tamamlıyoruz"

Okul Bahçeleri Şehrin Sorunlarına Nasıl Katkı Sağlar
Eğitim
Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, "Okullarımızın bahçelerinin şehrin sorunlarına çözümüne nasıl katkı sağlayacağı konusunda biz de çalışmalarımızı tamamlıyoruz" dedi.

Bakan Avcı, Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş'ı ziyaretinde, yıllar sonra Kastamonu'nun gerçek belediyecilikle tanıştığını, tanışmaya devam edeceğini söyledi.

Merkezi yönetim ile yerel yönetimin uyum içerisinde çalışmasının yanı sıra kentin bütün aktörlerinin el ele vererek çalışmasından ortaya çıkan sinerjiden vatandaşın yararlanacağını ifade eden Bakan Avcı, şöyle konuştu:

"Bugüne kadar bu sinerjiyi yakalayamamış olmaktan kaynaklanan sorunları el birliğiyle hep birlikte çözeriz. Okullarımızın bahçelerinin şehrin sorunlarına çözümüne nasıl katkı sağlayacağı konusunda biz de çalışmalarımızı tamamlıyoruz. Yanlış anlamayı önlemek için şunu söylemekte fayda var. Biz bahçelerimizin otopark olarak değerlendirilmesi projesini kastetmiyoruz. Okul bahçeleri olduğu gibi kalıyor. Öğrencilerimizin ve çalışanlarımızın bahçe imkanlarından yararlanmalarında sorun yok. Sadece altında uygun yer altı otoparkı kurulması projesi. Okul bahçesinde değil, bahçenin altına yapılması ön görülen otoparklarla ilgili. Biz de bu projeye sıcak baktığımızı söyledik."

Kastamonu'nun turizm potansiyeli bakımından geniş imkanları olan bir il olduğunu vurgulayan Nabi Avcı, "Bugüne kadar ne yazık ki bu potansiyeli ilgi ve tanıtım görememişti. Son yıllarda bunu kapatmak için milletvekillerimiz ve yerel yöneticilerimiz önümüzdeki yıllarda Kastamonu'nun turizm potansiyelini tüm Türkiye'ye tanıtmış olur. Burası hak ediyor" diye konuştu.

Belediye Başkanı Babaş da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Bakan Avcı'ya çeşitli hediyeler sundu.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, son yaşanan vandalizme ilgili konuştu. Bakan Avcı, kamu güvenliğinin olmadığı yerde hiçbir şeyin konuşulamayacağını belirterek şu şekilde konuştu;

''BİRİNCİ ÖNCELİĞİMİZ KAMU GÜVENLİĞİDİR''

" Birinci önceliğimiz kamu güvenliğidir. Hükümetimiz, devletimiz, halkımız, kamu güvenliğinin sağlanması konusunda kararlı. Bu kararlılığın gereği olan bütün yasal düzenlemeler de bir bir yapılacaktır" açıklamalarında bulundu.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)