adscode
adscode

Okul bahçelerine portatif havuz kuruldu

SON 14 yılda sulama kanallları ve Seyhan Nehri'nde serinlemek isterken 273 kişinin boğularak can verdiği Adana'da merkez Seyhan İlçe Belediyesi, yaz tatilinde okul bahçelerine portatif havuz kurdu. Havuzlarda…

Okul bahçelerine portatif havuz kuruldu
Eğitim
Son 14 yılda sulama kanalarında serinlemek isterken 273 kişinin boğularak can verdiği Adana'da 25 okulun bahçesine kurulan 1.5 metre derinliğinde 200 metrekarelik havuzlar, ücretsiz hizmet veriyor. Uygulamanın ilk yapıldığı 2014 yaz ayından bu yana 50 bin çocuk havuzlardan yararlandı.

Havuzlarda 6-13 yaş grubuna da yüzme kursları veriliyor. Uzman antrenörler eşliğinde havuza giren öğrencilere ilk olarak temel yüzme kuralları uygulamalı olarak öğretiliyor. Yüzmeyi öğrenen çocuklar bunaltan sıcaklarda eğlenerek serinliyor.

'ÇOCUKLAR ÖLMESİN, ANALAR AĞLAMASIN'

Önemli bir projeye imza attıklarını anlatan Seyhan Belediye Başkanı CHP'li Zeydan Karalar, amaçlarının serinlemek isteyen çocukların boğularak ölmesinin önüne geçmek olduğunu söyledi.
Çocukların güvenli bir şekilde sıcakların olumsuz etkisinden de kurtulduğunu aktaran Zeydan Karalar, "Çocuklarımız ölmesin, analar ağlamasın istiyoruz. Çocuklarımız bizim geleceğimizdir. Ağustos ayı sonuna dek sürecek havuz etkinliğine tüm çocuklarımızı bekliyoruz" dedi.

DHA

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)