adscode
adscode

Okul Bahçesinde 10 Kasım Anmasına İzin Verilmedi

Karaman'da bir okulda önceden hazırlanmış bir program olmasına rağmen 10 Kasım Mustafa Kemal'i anma töreni engellendi; tören yapılmadı

Okul Bahçesinde 10 Kasım Anmasına İzin Verilmedi
Okullardan Haberler
Karaman İsmet İnönü İlkokulu'nda 10 Kasım Mustafa Kemal Atatürk'ü anma töreninin, bir hafta önceden hazırlanan programa rağmen engellendiği öne sürüldü.
 
İddiaya göre, öğretmen ve öğrenciler sabah okula geldiklerinde anma yapılması için okul bahçesinde bekledi. Ancak okula gelen İl Milli Eğitim Denetmeni (müfettiş) anma töreninin yapılmasına engel oldu. Okula gelen müfettişin, isteyen öğretmenlerin töreni kendi sınıfında yapabileceğini, ancak bahçede toplu törene izin verilmeyeceğini söylediği belirtildi. Bunun üzerine tören iptal oldu.

SORUMLUSU TUTANAKTAN BELLİ OLACAK
Eğitim İş Karaman Şube Yöneticiliğini yapan ve kendisi de müfettiş olan Mahmut Demir, kendisine de o yönde bilgi geldiğini doğruladı. Demir, "Detaylarıyla nasıl olduğuna dair bilgim yok. Tutanak tutulmuş olması gerekiyor. O tutanağı gördükten sonra değerlendirme yapmak mümkün olacak" dedi.
"10 Kasım anma töreni ilkokul, ortaokul ve lise eğitim kurumlarının hepsinde düzenlenir. Yapılmaması sözkonusu olmaz" diyen Demir, şu ifadeleri kullandı; "Okul programı bir hafta önceden düzenler. Ancak bu okulumuzda hazırlanmış program olmasına rağmen tören düzenlenmedi. Burada esas sorumlu kimin olduğu tutanakla ortaya çıkacaktır. Törenin yapılmamasına iddia edildiği gibi müfettiş engel olsa dahi müdür ve müdür yardımcısının da sorumluluğu var." Okul müdürü ise konuyla ilgili konuşmak istemediğini kaydetti.

BİRGÜN

 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)