adscode
adscode

Okul Çağı Çocuklarında Genel Sağlık

Okulların açılmasıyla ilk defa okula gidecek veya yeni bir üst sınıfa başlayacak olan öğrencilerin zihni ve fiziki olarak okul ortamına hazırlıklı olması büyük önem taşıyor.

Okul Çağı Çocuklarında Genel Sağlık
Anaokulu
Okul çağındaki çocuklar, ev hayatına nazaran çok daha kalabalık ve karmaşık bir sosyal ortama girmenin ve yaşıtlarıyla daha yakın iletişim halinde olmanın meydana getirdiği psikolojik değişikliklerin yanı sıra bazı sağlık problemleriyle de karşı karşıya kalırlar. 
Bu nedenle ebeveynlerin çocuklarının okuldaki eğitimine ve başarısına olduğu kadar sağlıklarına da dikkat etmeleri gerekmektedir. 
Konya Özel Selçuklu Hastanesi Çocuk Hastalıkları Uzmanı Dr. Münir Cantimur okul çağında çocuğu olan anne babaların çocuklarının sağlığını koruyabilmesi için önemli bilgilendirmelerde bulundu.
Bağışıklık aşılarını yaptırmak şart6 yaşına gelmiş bir çocuğun bağışıklıklamayla ilgili tavsiye edilen programını bitirmiş olması gerekmektedir. Çocukların dokümanlarla gösterilebilecek bir dizi hastalığı aşmış olmaları anaokuluna girmek için pek çok ülkede gereklidir. Böylece çocuğunuz anaokuluna kabul edilmeden önce, difteri, tetanos, boğmaca, kızamık, kızamıkçık ve çocuk felci gibi hastalıklara karşı bağışıklığına kavuşacaktır.
Düzenli olarak bir doktora götürünEğer okuldaki öğretmenleri tarafından veya kendinizin saptadığı bir varsa bir doktora danışmanız gerekir. Bununla birlikte, çocuğunuzun sağlığını sadece okula bırakmayın. Buna ek olarak çocuğunuz iyi olduğunda da, çocuğunuzu doktoruna göstermek için düzenli bir program yapın. Doktor, çocuğunuzun boyunu, kilosunu, duruşunu, kan basıncını ve diğer birtakım özelikleri kontrol edecektir. Bu check-uplar arasında özel bazı sorunlar doğabilir. Bu durumda doktorunuzu arayın ve sorunu ona anlatın. Doktorun ekibiyle birlikte bir vizitenin gerekip gerekmediğine karar verebilirsiniz.
Bulaşıcı hastalıklar öncelikli tehditÇocuğunuz okulda diğer pek çok çocukla temas halinde olacaktır. Bir günlük bakım merkezinde olduğu gibi, okulda bir çocuk bulaşıcı bir hastalık taşıyorsa, diğer çocuklara kolaylıkla bu hastalığı bulaştıracaktır çocuğunuz bulaşıcı bir hastalık taşıdığında, hastalığın diğer çocuklara bulaşmasını önlemek için çocuğunuzu okula göndermeyin. Bu hastalıkların yaygın örnekleri şunlardır: Soğuk algınlıkları, grip, boğaz rahatsızlıkları ve suçiçeği.
El temizliğini kendi kendine yapabilmeliElleri yıkamak, soğuk algınlıkları da dahil olmak üzere enfeksiyon hastalıklarının yayılmasını engellemek için tek ve en önemli yöntemdir. Eğer ellerini yıkamayı okul öncesi dönemde çocuğunuz öğrenmişse, çocuğunuzun bu iyi el yıkama alışkanlığını sürdürmesini sağlayın. Evde ya da okulda olsun, tuvaletten çıkmadan önce yemek yemeden veya yemekleri hazırlamadan önce çocuğunuzun ellerini yıkaması gerektiği hususunda ısrarlı davranın. Avuçiçi ve parmak araları da tamamiyle olmak üzere çocuğunuz her iki elini de tamamiyle yıkamak için sabun ve sıcak su kullanmalıdır.
Uyku düzeni sağlık ve başarıyı getirir Çocuğunuzun sağlığını korumanın bir diğer yolu da, çocuğunuzun yeteri kadar uyku alıp almadığının kontrolüdür. Çocuğunuz sizden daha çok uykuya gereksinim duyar. 6 yaşındaki tüm çocuklar, sağlıklı olabilmek için hemen hemen 11 saatlik bir uykuya ihtiyaç duyarlar. Bu miktar, çocuklar 12 yaşına ulaştığında yavaş yavaş 9 saatin üstüne doğru azalacaktır.
Kaza ve İncinmeHiçbir ebeveyn çocuğunun her dakikasını denetleyemez. Ancak çocuğunuza neyin emniyetli, neyin emniyetsiz olduğuna ilişkin gerçekten temel olabilecek bir fikir vermek mümkündür. Belirli bir noktaya kadar gözüpek davranışlar okul çağının sonuna gelen çocuklarda normaldir. Bununla birlikte, çocuğun kendisine güvenini artırarak tehlike riskini azatabilirsiniz. Böylece çocuk, grubun yapmasını istediği şeyde grubun baskısını kendi üzerinde pek fazla hissetmeyecektir.
Hakimiyet

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)