adscode
adscode

Okul harcaması 242 ile 710 TL arasında

18 milyon öğrenci için ders zili bugün çalarken, 9 günlük bayram tatili nedeniyle sarkan okul alışverişi de hızlanacak. Firmalar ürünlerini bir süre daha kampanyalı satacak.

Okul harcaması 242 ile 710 TL arasında
Eğitim
Kurban Bayramı tatilinin 9 güne çıkması nedeniyle bayramlık alışverişinin gerisinde kalan okul alışverişi için firmalar ürünlerini kampanyalı olarak bir süre daha raflarda tutma kararı aldı. Listedeki ilk ürün de okul kıyafeti. Veliler giysilerin kalitesine göre 100 ile 200 TL harcama yapacak. Kırtasiye harcaması da yine firmaların sürdürdüğü kampanyalarla yapılacak. Kırtasiye için en 142, en çok da 510 TL harcanacak. Toplamda da bir öğrenci için kıyafet ve kırtasiye harcaması en az 242, en çok da 710 TL olacak.Kırtasiye ürünlerini kırsatiyecilerin yanı sıra perakende zincirleri ve internetten almak da fiyat avantajı sağlarken, kırtasiyede kanserojen güvenliği de bu yıl ön planda. Migros, okul-kırtasiye reyonlarında, lisanslı ve markalı ürünleri en iyi fiyattan sattığını duyururken, Metro da 50 ürün grubunu 10 ayrı testten geçirerek 100 TL'lik alışverişte 20 TL KDV indirimi uygulayarak satıyor. CarrefourSA da 200 kırtasiye ürününü özel kanserojen analizi yaparak satışa sunarken, BİM de 2 TL'den başlayan kalemleri ve 15 TL'den başlayan sırt çantasıyla ürünlerin rafa koydu.

MARKALININ FİYATI YÜKSEK

Çizgi film karakterlerinin olduğu lisanslı ürünleri en çok tercih edilenler arasında yer alırken, fiyatları her yıl olduğu gibi bu yıl da yüksek. Sırt çantası her yıl olduğu gibi bu yıl da en geniş fiyat aralığındaki ürün oldu. LC Waikiki marka okul çantaları 15 ile 20 TL den başlayan fiyatlarıyla piyasanın en bilinen ve en ucuz markalı okul çantası olurken, üzerinde Disney'in çizgi karakterlerinin olduğu okul çantalarının fiyatı da kalitesine göre 70 ile 150 TL arasında değişiyor. Kalem, silgi, boya, ve defter gibi ürünleri de bir adet yerine 12'li paketlerde almak da fiyat avantajı sağlıyor. Ünlü markalarından Faber Castell'in bir adet kurşun kalemin fiyatı 1.15 TL iken, aynı ürünü 12'li pakette alınca fiyat 7.80 TL oluyor. Monami marka 12'li pastel boya 3 TL'den satılırken Pitt marka 12'li pastel boyanın fiyatı da 5.5 TL'den satılıyor.



Star

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)