adscode
adscode

Okul kıyafetlerinde kanserojen madde uyarısı

Yeni eğitim yılının başlayacağı bugünlerde, okullarda velilerin seçeceği okul kıyafeti konusunda uzmanlar uyarıyor.

Okul kıyafetlerinde kanserojen madde uyarısı
Sağlık
 Uzmanlar,velilerin oylamayla seçeceği okul kıyafetinin kumaş seçimi konusunda dikkatli olunması gerektiğini belirterek, velilerin  teri çeken pamuk ağırlıklı giysileri tercih etmelerini tavsiye ediyor.

Okulların açılmasına sayılı günler kala veliler ve öğrenciler son hazırlıklarını ve alışverişlerini yapmaya başladılar. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından, öğrenci kılık ve kıyafetleri konusunda okullarda birlik ve beraberliğin sağlanabilmesi için yayınladığı genelgenin ardından kıyafetleri de veliler seçecek.15Eylül’de başlayacak eğitim yılında velilerin dikkat etmesi gereken en önemli konu ise sağlıklı ürünler ve kanserojen maddesi içeren ürünlerden uzak durulması. Bu konuya dikkat çeken uzmanlar, yoğun alışveriş dönemi öncesi çocuklara okul kıyafeti alımında, kanserojen maddelere karşı dikkatli olunması gerektiğini işaret ederek, anne-babaları kıyafet seçiminde uyarıyor.

Özellikle okul kıyafeti almak isteyen velileri kumaş seçimi konusunda uyaran uzmanlar, kıyafetleri insan sağlığı açısından önemine dikkat çekiyor. Türkiye, her yıl 17 milyon öğrenci ders başı yapmadan önce okul kıyafeti almak için alışverişe çıkıyor. Okul kıyafeti alımında dikkatli olunması gerektiğini ifade eden uzmanlar, bazı tekstil ürünlerinin üretiminde kullanılan boya ve kimyasalların çocuklarının sağlığını etkilediğini belirtiyor. Uzmanlara göre; kullanılan kanserojen etkili azo boyar maddelerin, ve yine yapılan son işlemlerde kullanılan  alerjik kumaş boyalarının ağır metal içerdiğini belirterek, gömlek ve tişörtlerden terleme yoluyla insan vücuduna geçen boyaların, insan DNA’sı üzerinde etkili olarak, kanseri tetiklediğini vurguluyorlar.
 
Okul öncesi alışverişlerde kanserojen maddelerden uzak durun

 İnspire okul kıyafetlerini üreten Feta Tekstil Şirket Yöneticisi Cemal Bulut, çocukların hastalıklardan korunması için teri çeken yün ve pamuk ağırlıklı giysilerin tercih edilmesi gerektiğini belirtiyor. Polyester, naylon, akrilik gibi ipliklerle dokunmuş kumaşların, teri iyi çekmediği için gribal enfeksiyonlara zemin hazırlayacağını belirten Bulut, kıyafet seçiminde öğrencileri, terlediklerinde terlerini çekebilecek nitelikteki kumaşlardan üretilmiş olanların tercih edilmesi gerektiğini kaydediyor.

Okul üniformalarının sadece renk ayırımlarıyla belirlenmemesi gerektiğini, kumaş niteliklerinin de göz önünde bulundurulmasının faydalı olacağını ifade eden Cemal Bulut "İnspire okul kıyafetleri markası olarak öğrenci sağlığı konusunda ciddi çalışmalar yapıyoruz. 2010 yılında başlattığımız farklılık projesi ile müşterilerimizden tam not aldık. Ürünlerimizde kendine özgü renk, model ve kumaşlar kullanıyoruz. Stilistler tarafından çizilen farklı modellerle okullara özel kıyafet üreterek her okula ayrıcalıklı bir görünüm sunuyoruz." şeklinde konuştu.
 




 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)