adscode
adscode

Okul Öncesi Eğitimde Fark Yaratanlar; ‘Irmak Okulları‘

Dünyanın Seçkin Üniversitelilerine Giden Güvenli Yol Irmak Anaokulunda Başlıyor…

Okul Öncesi Eğitimde Fark Yaratanlar; ‘Irmak Okulları‘
Anaokulu

 

 

 

 

 

 

 

 

 



    •    Irmak okullarının bünyesinde toplam kaç şube bulunmakta? Kısaca tarihinden bahseder misiniz?

Irmak Okulları bünyesinde, biri kampüs içinde olmak suretiyle toplam 3 anaokulu şubemiz bulunmaktadır. Kampüsümüzün içerisinde anaokulumuz dışında ilkokul, ortaokul ve lisemiz bulunmaktadır. Okulumuz, Yapı Merkezi" ile "Gençlik Kültür ve  Hizmet Vakfı"nın eğitim kurumları açmak ve işletmek üzere 1993 yılında Nitelikli Eğitim Kurumları A.Ş.'yi kurması ile eğitim dünyasında saygın yerini almıştır. Çağdaş ve modern eğitim anlayışı ile 1995 yılından beri anaokulu, ilk
okul ve ortaokulu ile öğrenen topluluklar yetiştiren Irmak Okulları, Irmak ekolünü yaşatacak öğrencilerin öğrenimlerini farklı eğitim anlayışıyla sürdürebilmeleri amacıyla 2001 yılında lise binasında eğitime başlamıştır. Akademik ve sosyal gelişim süreçlerini destekleyen eğitim alanlarından oluşan Irmak Lisesi binası, OECD (Avrupa Birliği Ekonomik İşbirliği) “Yarının Okulu” ödülünü almıştır. Irmak Okulları, sunduğu eğitim kalitesini daha çok çocukla buluşturmak, daha çok öğrencinin faydalanmasını sağlamak amacıyla anaokulu şubelerini arttırmak hedefini 2013-2014 yılı kapsamında almış ve planlamalarına başlamış bulunmaktadır.

 



    •    Caddebostan anaokulunda toplam kaç çocuğa, ne tür eğitimler verilmekte?


Irmak Caddebostan anaokulunda toplamda 111 öğrenci bulunmaktadır. Anaokulumuz her öğrencinin biricik olduğu ve öğrencilerin doğal olarak sahip oldukları öğrenme yeteneklerinin ve potansiyellerinin en büyük zenginlik olduğu anlayışı doğrultusunda sunduğu “öğrenme ekosistemi” içinde çok yönlü gelişimlerine olanak sağlar. Tabii konu eğitimden açılmışken öncelikle yine Irmak Okulları’nın öncülüğünü üstlendiği IB programından bahsetmek gerekir. Irmak Okulları, Uluslararası Bakalorya (IB)  İlk Yıllar Programını (PYP)  anaokulundan ilköğretim 1-4. sınıflara kadar yetkilendirilen Türkiye’de ilk okullardan biri olarak uygulamaktadır. IB programında temel hedef, edinilen bilgi ve becerilerin davranışa, yaşam becerilerine dönüşmesini sağlamaktır. IB programlarının amacı, tüm insanlığın ve paylaştığımız gezegenin farkında olarak daha iyi ve daha huzurlu bir dünya yaratmaya yardımcı olacak uluslararası zihniyete sahip sorgulayan, merak eden ve araştıran bireyler yetiştirmektir. Tabii anaokulu düzeyinde kendi eğitim programımızı GEMS (Geat Exploration in Math and Science) müfredatı ve tam öğrenme yaklaşımı ile bütünsel bir sistem içinde zenginleştiriyoruz. Ama çıktığımız en temel nokta; öğrencilerimizin merkezde olduğu, yaparak, yaşayarak ve eğlenerek öğrenebileceği ve öğrenme sorumluluklarını anaokulu düzeyinde kazanabilecekleri şekilde zengin öğrenme ortamları sunmaktır.

 



    •    Hangi yaş grupları anaokuluna alınıyor?

Anaokulumuzda 4 yaş gruplarına 2010 doğumlu öğrencileri, 5 yaş gruplarına 2009 doğumlu öğrencileri ve anasınıflarımıza 2008 doğumlu öğrencileri kabul edebiliyoruz.  

 



    •    Okuldaki aktivitelerden bahseder misiniz?

Irmak Okulları dilde oldukça güçlü bir okuldur. Anaokulunda başladığımız ana dil eğitimini haftanın her günü yarım gün uluslararası öğretmenlerle sunduğumuz İngilizce dil programı ile de bütünsel bir yapı içerisinde destekliyoruz. 4 yaşında anaokulumuzda eğitim öğretimine başlayan öğrencilerimizin anasınıfından ilkokula geçerken İngilizcede de anlama ve konuşma becerilerinde yetkin bireyler olarak öğrenimlerine devam etmelerini hedefliyoruz. Uluslar arası öğretmenlerle 4 yaşta başlayan İngilizce dil eğitimi,5.sınıfa kadar devam etmektedir.

 

*****

 

 

 



    •    Yabancı dilden sanatsal faaliyetlere, anaokulu içerisinde verilen eğitimlere ilişkin bilgi alabilir miyiz?

Anaokulumuz, öğrencilerini, bütünsel bir yapı içerisinde, akademik ve sosyal yönden gelişimlerinin desteklendiği, kişilik gelişimlerinin, özgüvenlerinin geliştirebildiği, mutlu oldukları ve eğlenerek öğrendikleri bir sistem içerisinde kapsar. Tüm öğrenme ortamları ve etkinlikler bu anlayış çerçevesinde yapılandırılır. Öğrencilerin öğrenme sürecinde aktif olmasını, öğrendiği bilgiyi gerçek hayatla ilişkilendirebilmesini ve uygulayarak içselleştirmesini destekleyici etkinlikler sunar. Bunlardan bir tanesi PYP ünitelerimizi desteklediğimiz gezilerimiz; bir diğeri ise ilgilerini ve yeteneklerini ortaya çıkartabildikleri ve öğrenme süreçlerini destekledikleri branş dersleri: jimnastik, müzik, görsel sanatlar,  beden eğitimi, drama, satranç, bilgi teknolojileri, fen laboratuarı uygulamaları gibi. Bütünsel bir yapıdan bahsettiğimize göre sunduğumuz nitelikli birey eğitimi, kültür sanat etkinliklerimiz, özel gün kutlamalarımız ve sosyal sorumluluk projelerimizden de bu çerçevede bahsetmek isterim.

 


    •    Diğer okullardan farklı, dikkat çekmek istediğiniz bir uygulama bir faaliyetiniz var mı?

 


Bizim için her çocuk farklı bir değerdir. Anaokulumuz her bir değeri ayrı ayrı işleyerek gelecekte fark yaratacak bireylerin temellerini atar. Çocuk için önemli ve hassas her konu bizim için de çok önemlidir. Yani beslenmelerinden, okuma alışkanlıklarına, kişilik gelişimlerinden akademik sosyal gelişimlerine kadar öğrencilerimizin her yönlü gelişimlerinin ilk temelleri anaokulumuzda atılır. Anaokulumuz farklıdır  çünkü öğrencilerimiz;

    •    Güven ve sevgi ışığında, dünya standartlarında oluşturulmuş fiziki yapı içinde, zengin öğrenme ortamlarında eğitim alır,
    •    Bilgiyi sorguladıkları, farklı düşünme becerilerini geliştirdikleri ve öğrenmeyi öğrendikleri zengin öğrenme ortamlarında gelişir,
    •    Özgüveni yüksek, toplumsal değerlerin farkında,  mutlu bireyler olarak yetişir,  
    •    Alışkanlıklar kazanırlar; iyi okuma, doğru beslenme alışkanlığına sahip bireyler olurlar.

   

 

   • Irmak Caddebostan Anaokulunuz için okuyucularımıza duyurmak istediğiniz bir mesajınız, eklemek istedikleriniz var mı?

 


Irmak Caddebostan ve diğer anaokullarımızda;  öğrencilerin ana dilde ve İngilizcede yetkin, ilgi ve yeteneklerinin farkında, araştıran, sorgulayan, farkındalığı yüksek, hayat boyu öğrenen, dünya bireyleri olarak yetiştirilmesi hedeflenir.  "Çocukların kişilik temellerinin atıldığı en önemli dönem okul öncesidir." ilkesiyle tüm eğitim çalışmaları özenle yürütülür. Anaokulunda başlayan eğitim kalitesi, her öğrencinin içinde var olan zenginliklerin ortaya çıkartılması ve bireysel olarak desteklenmesi ile bütünsel ve sarmal bir yapı içerisinde lise sona kadar devam eder.  Öğrencilerimiz, lise öğrenimlerinin sonunda kazandıkları ulusal ve uluslararası bakış açısı çerçevesinde, kendi hedefleri doğrultusunda dünyanın her yerinde tercih ettikleri üniversite ve bölümlerde aldıkları eğitim ile FARK YARATACAK BİREYLER olarak toplumdaki yerlerini alırlar.
 
AYÇA CENK
ANAOKULU MÜDÜRÜ

 

EĞİTİM AJANSI




Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)