adscode
adscode

Okul Öncesi Eğitimin Güçlendirilmesi Projesi

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından uygulanan, Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu'nun (UNICEF) teknik destek verdiği Okul Öncesi Eğitimin Güçlendirilmesi Projesi, İzmirli gazetecilere tanıtıldı.

Okul Öncesi Eğitimin Güçlendirilmesi Projesi
Anaokulu


Milli Eğitim Bakanlığı
 (MEB) tarafından uygulanan, Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu'nun (UNICEF) teknik destek verdiği Okul Öncesi Eğitimin Güçlendirilmesi Projesi, İzmirli gazetecilere tanıtıldı. 

İzmir Anemon Fuar Otel'de düzenlenen tanıtım toplantısına katılan Vali Yardımcısı İbrahim Ballıİzmir'in 5 yaş grubu okul öncesi eğitimde yüzde 90'lık okullaşma oranı yakaladığını, bu oranla Türkiye ortalamasının üzerine çıktığını, hedeflerinin yüzde 100'e ulaşmak olduğunu belirtti. 

Hayırseverlerin yaptırdığı okulların çabalarına büyük katkı sağladığını ifade eden Ballı, onların katkısıyla hedefe daha kısa sürede varacaklarını düşündüklerini söyledi. 

İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Rağip Üye de İzmir'in okul öncesi okullaşmaya büyük önem veren bir il olduğunu vurgulayarak, 4-5 yaş grubunda da okullaşmanın yüzde 70'lerde olduğunu kaydetti. 

İzmir'de uygulanan mobil anaokulu uygulamasının erken eğitimde etkili rol oynadığına dikkati çeken Üye, 1-2 yıl önce başlattıkları 30 ilçede 30 anaokulu projesinin gerçekleşme oranının da yüzde 70'e ulaştığını söyledi. 

UNICEF İletişim Sorumlusu Sema Hosta ise Okul Öncesi Eğitimin Güçlendirilmesi Projesi'nin dezavantajlı çocukların ve ailelerinin gündüz çocuk bakım ve okul öncesi eğitime kayıt ve devamlarını artırmaya katkı sağlamayı amaçladığını belirterek, "Projede ulaşmak istediğimiz temel sonuçlardan biri, toplum temelli gündüz çocuk bakım ve okul öncesi eğitim konusunda MEB kurumlarının kapasite ve programlarının geliştirilerek daha önce belirlenen 10 pilot ilde uygulama yapılması. Ayrıca nitelikli toplum temelli gündüz çocuk bakım ve okul öncesi eğitim hizmet modellerinin geliştirilmesi ve kurumsallaştırılmasını da istiyoruz" diye konuştu. 

Programda yerel basın proje hakkında bilgilendirildi, "Çocuk haklarına dair sözleşme-Basın", "Okul öncesi eğitimi haberlerinin analizi", "Çocuk haberciliğinin etik kuralları" konuları paylaşıldı. 

 

AA


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)