adscode
adscode

Okul Öncesine İngilizce Eğitimi

Okul Öncesine İngilizce Eğitimi

Okul Öncesine İngilizce Eğitimi
Günün Yazısı

İngilizce öğretmenlerinin sıkıntıları büyük. Aynı şekilde Türiye'nin İngilizce öğrenme konusundaki sıkıntıları da çok büyük.

Milyonlarca öğrenci ve velinin giriş sınavları için yıllarını ve kaynaklarını haracmasının en önemli gerekçelerinden birisi de yabancı dil.

Ama başta İngilizce öğretmenleri olmak üzere on binlerce yabancı dil öğretmeni atama bekliyor.

Ve dil, ne kadar erken öğrenilirse o kadar hızlı ve kalıcı oluyor.

İşte bu yüzden igilizce öğretmenlerinin bir önerisi var.

İşete o öneri:

 

" Bizler, sayısı 20binleri bulan fakat ataması yapılmayan İngilizce öğretmenleriyiz. Bu yolda bizlerle birlikte yürüyen, aynı sevdayı taşıyan ve atama bekleyen, telaffuzu zor ama sayısı yüzbinlerce olan, sevdası aynı sevda, öğretmenlik sevdası olan farklı branştaki öğretmen arkadaşlarımız var. Onların umutlarından ve yarınlarından da derlediğimiz bir selam getirdik sizlere. Ek atama bekleyen yüreklerden selam...
 
  Kendi penceremize döndüğümüzde, ülkemizde yabancı dil öğretimi konusuna geniş bir çerçeveden baktığımızda, bu konuda gündemde olan projeleri araştırdığımızda, dil öğretiminin okul öncesi programlarda da uygulanması ve ithal öğretmen alımı projelerinin söz konusu olduğunu görmekteyiz. İthal öğretmen istihdamı planları ise bekleyen yaklaşık 20bin İngilizce öğretmeninin geleceğini belirsizleştirmektedir.
 
  SİZLERDEN TALEBİMİZ İNGİLİZCE ÖĞRETİMİNİN OKUL ÖNCESİ YAŞ GRUBUNDAKİ MÜFREDATTA YER ALMASI DÜŞÜNCESİNE ÖNAYAK OLMANIZ VE 2011 KASIM İÇİN DÜŞÜNÜLEN 10BİN İTHAL ÖĞRETMEN PROJESİNE İHTİYAÇ DUYMAKSIZIN, ÜLKEMİZİN YABANCI DİL ÖĞRETMENLERİNE GEREKEN İSTİHDAMIN, KASIM 2011'DE İTHAL ALIM İÇİN DÜŞÜNÜLEN SAYI ORANINDA YANİ 10BİN ATAMA OLARAK SAĞLANMASIDIR. ÜLKEMİZDE, İTHAL ÖĞRETMEN İSTİHDAMI İÇİN KULLANILACAK BÜTÇENİN, HALİHAZIRDA BEKLEYEN KENDİ YABANCI DİL ÖĞRETMENLERİMİZE AYRILMASI DÜŞÜNCESİNİ TAŞIMAKTAYIZ.
 
  Tüm bu konularda, medyada yaşanan bilgi kirlilikleri varsa açıklığa kavuşturmanız, netleşmemiş çalışmalar varsa belirginleştirmeniz bizlere daha anlamlı yarınlar sunacaktır.
 
İngilizce öğretmenleri olarak batıya açılan kapılarda bir anahtar olmak da bizlere düşüyorsa, bizlere düşen sorumluluğu yerine getirmeye hazırız.
 
  Saygılarımızla,
İngilizce Öğretmenleri"


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)