adscode
adscode

Okul tamam yarışa devam

Eğitim gören 17,5 milyon öğrenci, bu hafta karne alacak. Ancak yaz tatilinde LYS tercih ve yerleştirme maratonuyla kayıt işlemleri hızlanacak.

Okul tamam yarışa devam
Eğitim
Milyonlarca öğrencinin büyük bir heyecanla beklediği üç aylık yaz tatiline beş gün kaldı.

Mezuniyetlerin yanı sıra kayıt ve sınav heyecanı aralıksız devam edecek. Ortaokulların 8. sınıflarında okuyan öğrencilerin girdiği ortak sınavların puanları 11 Haziran'da, okul kontenjanları 4 Temmuz'da açıklanacak.

8. sınıf yerleştirmeye esas puanları 7 Temmuz'da duyurulacak, 31 Temmuz-8 Ağustos tarihleri arasında tercihler gerçekleştirilecek.

Sonuçlar ise 22 Ağustos'ta bildirilecek. Lise son sınıf öğrencilerinin ve lise mezunlarının katılacağı Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS) 81 il merkezi ve Lefkoşa'da yapılacak.

LYS-4, 14 Haziran Cumartesi, LYS-1 ve LYS-5, 15 Haziran Pazar, LYS-2, 21 Haziran Cumartesi ve LYS-3, 22 Haziran Pazar günü gerçekleştirilecek. 2014-2015 Eğitim Öğretim Yılı'nın ilk ders zili ise 15 Eylül Pazartesi Günü çalacak.

Yeni dönem dersleri 25 Ocak 2015'te sona erecek. Yarıyıl tatilinin ardından ikinci dönem eğitimleri ise 9 Şubat 2015'te başlayacak.Akşam

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)