adscode
adscode

Okula gitmek için her gün 5 kilometre yol yürüyorlar

Kars'ta yaşayan 5 çocuk, sayılarının taşımalı sistemde servis tahsis edilmesi için yetersiz olması nedeniyle okula gitmek için zorlu kış koşullarında her gün 5 kilometre yol yürümek zorunda kalıyor.

Okula gitmek için her gün 5 kilometre yol yürüyorlar
Eğitim
Kars'ın Kağızman ilçesindeki Hazinedar Mahallesi’nde yaşayan 5 çocuk, taşımalı sistem için yeterli sayıda olmaması nedeniyle için zorlu kış koşullarında her gün 5 kilometre yürüyerek okula gidip geliyor. 

Evleri Kağızman'ın Hazinedar Mahallesi’nde olan ve Kızılark Mahallesi’ndeki ilkokulda okuyan 5 öğrenci, kendi mahallerinde okul bulunmamasına karşın ilgili yönetmelik hükümlerine uymadığı için okullarına her gün 5 kilometrelik dağlık yolu, sırtlarında çantayla yürüyerek gidiyor. 

Hava sıcaklığının sıfırın altında 20 dereceye kadar düştüğü yörede, soğuk nedeniyle büyük güçlük yaşayan küçük çocuklara, bölgenin dağlık olması ve yaban hayvanlarının bulunması nedeniyle fırsat oldukça mahalleden büyükleri eşlik ediyor. 

Veliler, yolun dağlık ve ıssız olmasının yanı sıra kış koşulları nedeniyle de zorlanan çocuklarının taşımalı sistemden yararlandırılmasını istedi. 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)