adscode
adscode

OKULDA BARIŞ DÜNYADA BARIŞ!

‘Barış ve dostluk anlayışı erken yaşlarda kazanılır’ ilkesinden yola çıkan Özel İzmir SEV İlköğretim Kurumları’nda öğrencilerden oluşan Barış Komitesi kuruldu.

OKULDA BARIŞ DÜNYADA BARIŞ!
İlkokul
‘Sevgi ve dostluk okuldan başlamalı’ diyen öğrenciler, ‘OKULDA BARIŞ’ sloganıyla çalışmalar yapıyor. Dünyanın barıştan giderek uzaklaştığı günümüzde; okulda barış köşeleri hazırlayan, çocuk haklarıyla ilgili çalışmalar yapan minik öğrencileri, geleceğin barış güvercinleri olarak yarınlarımız adına umut veriyor


Etkin barışçıl çözüm anlayışının ve kültürünün oluşturulması, erken yaşlardan başlayan ve yaşam boyu süren bir eğitim anlayışı gerektiriyor. Bu ilkeden yola çıkan Özel İzmir SEV İlkokulu’nda, barış ve dostluk kavramlarını pekiştirmek amacıyla okul programlarına entegre edilen çeşitli çalışmalar, projeler ve etkinlikler hayata geçiriliyor. Sadece akademik başarıya odaklı olmayan Özel İzmir SEV İlkokulu; geleceğin büyüklerini, toplumsal ihtiyaçlara duyarlı, demokrasi bilincine sahip, barış ve dostluk kavramlarını özümsemiş bireyler olmaları için çalışmalar yürütüyor.

Barış ve dostluk kavramlarının pekiştirilmesi amacıyla yapılan çalışmalara okuldaki öğrencilerden oluşan Barış Komitesi liderlik yapıyor. Öğrenciler, eğitim yılının başından bu yana Barış Komitesi Çalışmaları Program Sorumlusu Özel İzmir SEV İlkokulu Müdür Yardımcısı Elvan Yüksel’in önderliğinde son hızla çalışmalarını sürdürüyor. Barış Komitesi’nin amacı;  okul ortamında arkadaşlık ve dostluk gibi barışa katkı sağlayacak temel kavramları pekiştirici çalışmalar yapmak ve tüm okul ortamına bu kavramları ve çalışmaları yaymak.
 

BARIŞ OKULDA BAŞLIYOR!

Sınıflarda demokratik bir süreçle arkadaşları tarafından gizli oylama ile seçilen Barış Komitesi temsilcileri,  okulda barış ortamını sağlamak adına, sınıf arkadaşlarından aldıkları önerileri komiteye getiriyor. Öneriler doğrultusunda “OKULDA BARIŞ” sloganıyla yola çıkan öğrenciler; barış bayrakları ve barış sloganları hazırlama, akrostiş şiirler yazma  ve  okulda barış konulu poster  çalışmaları ile tüm seviyelerde çalışmalarına devam ediyor.

Tüm çalışmaları kendileri planlayan öğrencilerin yıl boyunca  yapmayı hedefledikleri çalışmalar arasında; okulda barış köşeleri hazırlama,  çocuk hakları  ile ilgili çalışmalar yapma, çatışma çözme becerileri, uzlaşma, arabuluculuk çalışmaları ve bu çalışmaların okulda yaygınlaştırılması hedefleri bulunuyor.

DUYARLI BİREYLER İÇİN TOPLUM HİZMETİ

Yıl boyunca sürecek olan bu çalışmaların diğer halkasını ise küçük yaştan itibaren çocuklara toplumsal duyarlılık kazandırmak amacıyla yapılan toplum hizmetleri oluşturuyor. Toplum hizmetleri ile küçük yaşlardan başlayarak öğrencilerin toplumsal gereksinimlerin farkında olmaları amaçlanıyor. Her öğretim yılında farklı toplum hizmeti projeleri hayata geçiriliyor. Toplum hizmeti çalışmalarında yapılan maddi yardımlar önemli olmakla beraber, temel olarak öğrencilere bu süreci yaşatmak hedefleniyor. Onların bu konuda farkındalık kazanarak düşünmeleri, ihtiyaçları tespit etmeleri, plan yapmaları ve yaratıcılıklarını kullanarak kaynak yaratmaları sağlanıyor. Öğrencilerin emekleri ve çabalarıyla gerçekleşen toplum hizmeti projelerinde öğretmenler de etkin rol alıyor. Özel İzmir SEV İlköğretim Kurumları öğrencilerinin hayata geçirdiği toplum hizmetleri arasında; sokak hayvanlarına yardım ve mama kabı hazırlama kampanyası, geri dönüşüm çalışmaları, kitap ve kırtasiye yardımları, akran desteği çalışmaları, e-atık geri dönüşüm projesi, doğada kuşlara yer açın projesi gibi çalışmalar yer alıyor.

 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)