adscode
adscode

Okuldan Eve Gitmeden Önce Her Gün 1 Saat Spor

Obeziteyle mücadele kapsamında, bundan böyle ilköğretim çağındaki bütün çocuklar, eve gitmeden önce okuldaki son derslerinde 1 saat spor yapacak.

Okuldan Eve Gitmeden Önce Her Gün 1 Saat Spor
Ortaokul

Sağlık Bakanlığı, obeziteyle mücadele kapsamında Milli Eğitim Bakanlığı'ndan yeni eğitim öğretim döneminde okullarda her gün en az 1 saat beden eğitimi dersi yapılmasını resmen talep etti. Bunun üzerine MEB Talim Terbiye Kurulu ilkokul ve ortaokullar için haftalık ders çizelgesini yeniden düzenledi. 1'inci sınıflar her gün ders bittikten 1 saat spor yapacak. Yeni çizelgeye göre 1-4'üncü sınıflarda ilk defa olarak "Oyun ve Fiziki Etkinlikler" adı altında yeni bir derse yer verilecek. İlk 3 sınıfta haftada 5 4'üncü sınıflarda 2 saat uygulanacak. 5-8'inci sınıflarda ise haftada 2 saat Beden Eğitimi ve Spor dersi uygulanacak. Ayrıca seçmeli derslerin "Sanat ve Spor" grubu içinde yer verilen Spor ve Fiziki Etkinlikler dersi haftada 2 ile 4 ders saati arasında uygulanabilecek. Sağlık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı'na gönderdiği resmi yazıda, Obeziteyle Mücadele Başbakanlık Genelgesi hatırlatılarak, okul öncesi, ilköğretim, ortaöğretim ve üniversitelerde fiziksel aktivite ile ilgili stratejiler geliştirilmesi istendi. 

ARİTMETİK KADAR ÖNEMLİ 
Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkanı Mustafa Öztürk, obeziteyle mücadelenin çocukluk çağlarında başlaması gerektiğine dikkat çekerek, spor yapmanın en az aritmetik dersleri kadar önemli olduğunu kaydetti. Dünyada yeni nesillerin yeni tehdidinin obezite ve obeziteye bağlı hastalıklar olduğunu belirten Öztürk, "Milli Eğitim Bakanlığı'ndan yeni 4+4+4 eğitim sisteminde müfredatın fiziksel aktivitelere göre yenilenmesini resmen talep ettik. Onlar da kabul ettiler, ilkokul çocukları her gün 1 saat spor yapacak" dedi. Öztürk, Dünya Sağlık Örgütü'nün kalp-damar hastalıkları, diyabet, obezitenin önlenmesi, kas-iskelet sisteminin gelişimi, anksiyete ve depresyon riskinin azaltılmasının sağlanması için 5-17 yaş grubunun günde 60 dakika fiziksel aktivite yapması gerektiğini belirlediğini kaydetti. 

BAHÇELER TOPRAK OLSUN 
Öztürk, Milli Eğitim Bakanlığı'ndan okul bahçelerinin otopark olarak kullanımının önlenerek kaza ve yaralanma riskinin azaltılması için toprak zemine çevrilmesi ve ağaçlandırılması istediklerini belirterek, "Okul bahçelerinde bırakın top oynayacak ip atlayacak yeri, trafik kazası riski var. Biz okul bahçelerinin fiziksel aktivite yapmaya uygun hale getirilmesini ve spor salanlarının sayısının artırılmasını talep ettik. Sadece ders çalışarak sınavlarda başarılı olurlar. Ancak hem spor yapıp hem ders çalışan çocuklar hayatta başarılı olurlar" diye konuştu.(sabah)


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)