adscode
adscode

Okullar kapandı hareket başladı

Her ne kadar yaz sezonu gelse de, turizm sezonunun açıldığını söylemek abartı olur.

Okullar kapandı hareket başladı
Milliyet Diyalog
Milyonlarca öğrenci ve ailesini esir eden sınav, tercih ve kayıt sezonu hâlâ devam ediyor. Ramazan sonrasını bekleyenlerin sayısı da bir hayli fazla.

Yabancı turist hareketliliği ise çok göreceli, kötünün iyisi, o kadar.

Bu yüzden, tatil yöreleri, hâlâ bomboş. Peki, başta Kültür ve Turizm Bakanlığı olmak üzere turizm ve seyahat sektörüne yön verenler ne yapıyor?

Ağlamanın ötesine geçtiklerini söylemek abartı olur. Keşke daha aktif, daha yaratıcı ve aydınlatıcı olabilseler...

Deniz deyince?..

Yaz turizminin olmazsa olmazlarının başında deniz, kum, güneş geliyor.

Ama sanki deniz temiz değilse, hele ki mavi bayraklı değilse, tatiliniz daha başlamadan bitmiş demektir.

Hele bir de benim gibi sıcak deniz arayanlar için doğru rota belirlemezseniz, yaz ortasında bile titreye tireye denize girersiniz.

Ege’nin suyu, ancak ağustosta ısınıyor. Antalya ve Akdeniz’in tamamı ise temmuz ortalarından itibaren soğuk deniz sevenler için tam bir kâbus.

Açık denizlerin hiç bitmeyen dalgaları ve kum fırtınası da özellikle dikkate almanız gereken ayrıntılardan biri... Peki, mavi bayrak her şey mi?

Her şey olmasa da, belli bir standart getiriyor. Örneğin, daha temiz bir deniz, daha temiz bir çevre, daha fazla güvenlik ve daha seçici bir kitle ile bir arada olabilirisiniz...

Acente şart mı?

Bize en çok yöneltilen soruların başında, seyahatlere, “İlle de bir acente ile gitmek şart mı?” sorusu geliyor. Eğer çok iyi yol, yordam biliyorsanız ya da bilen birileriyle yola çıkıyorsanız, daha özgür bir tatil ortamı yakalayabilirsiniz ama eğer detaylarla uğraşmak çok hoşunuza gitmiyorsa, turla gitmek en doğrusu. İşte bu noktada da iyi referanslar çok önemli.

Gideceğiniz şirketleri ve gittikleri noktaları enine boyuna araştırmalısınız.

Örneğin kaçıncı kez oraya tur düzenliyorlar, rehberleri ne kadar donanımlı, yurt içi turlar için ne kadar ekstra gerekiyor, nasıl otellerde konaklanıyor?.. Keyifli bir ortam yakalayamazsanız, tatilinizin, maceraya dönüşmesi işten bile değil.

Ve bu arada, ne olur, bir, iki haftalık tatiller için bir yıllık borca girmeyin!..

Yazının devamı için tıklayınız

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)