adscode
adscode

“OKULLARA ÖĞRENCİ BAŞI ÖDENEK VERİLMELİ”

Eğitim Bir Sen Kayseri 1 Nolu Şube Başkanı Aydın Kalkan, okullara öğrenci sayısına göre merkezi bütçeden ödenek ayrılması gerektiğini söyledi.

“OKULLARA ÖĞRENCİ BAŞI ÖDENEK VERİLMELİ”
Sendikalar
Ödeneklerin zamanında serbest bırakılmaması ve planlamaların bürokratik sürece takılması nedeniyle okullardaki tadilat ve tamiratların okulların açıldığı dönemde yapılabildiğini belirten Aydın Kalkan, bu durumun eğitim öğretim sürecine zarar verdiğini, öğrencilerin can güvenliğini ortadan kaldıracak iş kazalarının yaşanmasına sebep olduğunu dile getirdi.

Okul müdürlerinin okullarındaki eksikleri gidermek için velilerden bağış toplamak zorunda kaldıklarını, öğrenci ve velilerle bu konuda karşı karşıya gelindiğini, öğretmenlerin ve okul idarelerinin para toplayan memurlar gibi algılandığını da vurgulayan Eğitim Bir Sen Kayseri 1 Nolu şube Başkanı Aydın Kalkan, eğitimciler olarak eğitim faaliyetleriyle gündeme gelmek istediklerini bağış toplama, kaynak bulmak için türlü kurumlara başvurma gibi konularla gündeme gelmek istemediklerini kaydetti.

19. Milli Eğitim Şurasında alınan kararın uygulanmasını istediklerini, bu konuda bir iradenin ortaya konduğunu fakat uygulamada yavaş davranıldığını ifade eden Kalkan, “Çocuklarımız zamanının büyük çoğunluğunu okulda geçiriyor. Ancak okullarımız fiziki bakımdan yetersiz. Halbuki çocuklarımızın sağlığı için bu yetersizliklerin düzeltilmesi gerekiyor. Eğitime genel bütçeye göre daha fazla pay ayrılıyor. Ancak bu iradenin daha kalıcı olabilmesi için öğrenci sayısına göre okullara ödenek ayrılması gerekiyor. Aksi takdirde eğitim öğretin sezonunun ortalarına sarkan tadilat çalışmalarıyla karşı karşıya kalınıyor. Eğitimciler olarak okullarımızın ihtiyaçlarını karşılamak görevimiz ama işimiz müteahhitlik ve taşeronluk değil. İşimizi en iyi şekilde yaparak ülkemize hizmet etmek istiyoruz.” diye konuştu.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)