adscode
adscode

Okullarda yeni nesil 'z-kütüphane' dönemi

Milli Eğitim Bakanlığının, FATİH Projesi kapsamında etkileşimli tahta ve internet teknolojileriyle donatıp dijital dünyayla buluşturduğu z-kütüphane sayısı 76 şehirde 570'e ulaştı.

Okullarda yeni nesil 'z-kütüphane' dönemi
Okullardan Haberler
Milli Eğitim Bakanlığının (MEB), FATİH Projesi kapsamında etkileşimli tahta ve internet teknolojileriyle donatıp dijital dünyayla buluşturduğu zenginleştirilmiş kütüphane (z-kütüphane) sayısı 76 şehirde 570'e ulaştı.  

2014'te 27 z-kütüphanesi bulunan MEB, gelecek yıl için bin, 2017 yılı için bin 500 ve 2018 yılı için 2 bin okulda z-kütüphane kurmayı hedefliyor.

Devlet okullarında bulunan toplam 18 bin 916 kütüphanenin zaman içerisinde z-kütüphaneye dönüştürülmesi amaçlanıyor. 

MEB Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü bünyesinde Eğitim Araçları ve Yayımlar Daire Başkanlığınca yürütülen ve geçen yıl başlatılan z-kütüphane projesine bu yıl için 22 milyon lira ödenek ayrıldı.

Türkiye genelinde 76 şehirde 570'e ulaşan z-kütüphaneler, klasik kütüphane anlayışından farklı özellikler taşıyor. Bu kütüphaneler, fiziki şartları ve teknolojik alt yapıları ile kütüphanecilik anlayışına çağdaş bir seviye kazandırıyor ve kütüphane hizmetlerinin niteliğini artırıyor. Projeyle kütüphanelerin sadece bilgiye ulaşım merkezi değil aynı zamanda sosyal bir etkinlik alanı olması hedefleniyor.

Z-Kütüphane Projesi çerçevesinde, "z-kütüphane" ismi ile çalışmaların hakları, Türkiye Patent Enstitüsü'nde Marka Tescili yapılarak onaylandı. 

Bakanlık, z-kütüphane çalışmalarının kamuoyu tarafından takip edilebilmesi için "z-kutuphane.meb.gov.tr" adlı bir internet sitesi kurdu. Ayrıca, "Meb Z-Kütüphane ve meb_zkutuphane" adıyla sosyal medya hesapları oluşturuldu.

MEB tarafından z-kütüphane projesi çerçevesinde "Bilgi Gelecektir" isimli bir kamu spotu da hazırlatıldı.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)