adscode
adscode

Okullardaki şiddet meclis gündemine taşındı!

CHP Ankara Milletvekili Levent GÖK, okullarda artan şiddet olaylarını soru önergesiyle meclis gündemine taşıdı.

Okullardaki şiddet meclis gündemine taşındı!
Eğitim


Ülkemizde her alanda yaygınlaşan şiddet olayları eğitim kurumlarında da sıklıkla meydana geliyor. Geçtiğimiz günlerde Denizli’de bir lisede yaşanan olayda bir öğretmen öğrencisi tarafından darp edilmiş, sözü geçen okulun müdürü skandal açıklamalarda bulunmuştu. CHP Ankara Milletvekili Levent GÖK, "Eğitim kurumlarında yaşanan hiçbir şiddet olayı kabul edilmemeli ve çocuklarımızın geleceğinin böyle bir ortamda şekillenmesine izin verilmemelidir." diyerek, konuya ilişkin soru önergesi verdi.


TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA


 

Aşağıdaki sorularımın Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını, Anayasanın 98 ve İçtüzüğün 96. maddeleri gereğince arz ederim.

 

 

Levent GÖK

Ankara Milletvekili


 

Ülkemizde her alanda yaygınlaşan şiddet olayları eğitim kurumlarında da sıklıkla meydana gelmektedir. Geçtiğimiz günlerde Denizli’de bir lisede yaşanan olayda bir öğretmen öğrencisi tarafından darp edilmiş, sözü geçen okulun müdürü skandal açıklamalarda bulunmuştur. Eğitim kurumlarında yaşanan hiçbir şiddet olayı kabul edilmemeli ve çocuklarımızın geleceğinin böyle bir ortamda şekillenmesine izin verilmemelidir.

Bu bilgiler ışığında:

  1. 2014, 2015, 2016, 2017 ve 2018 yıllarında eğitim kurumlarında öğretmenlerin maruz kaldığı şiddet olaylarının sayısı nedir? Bu olaylarda meydana gelen yaralanma ve ölüm sayılarını açıklar mısınız?

  2. 2014, 2015, 2016, 2017 ve 2018 yıllarında eğitim kurumlarda gerçekleşen şiddet olaylarının sayısı nedir? Bu olaylarda meydana gelen yaralanma ve ölüm sayılarını açıklar mısınız?

  3. 2014, 2015, 2016, 2017 ve 2018 yıllarında okullarda şiddet yanlısı söylemlerde bulunan ve tavır sergileyen yönetici ve yetkililere ilişkin açılan soruşturma sayısı kaçtır? Sözü geçen soruşturmalarda kaç kişi ceza almıştır?

  4. Okullarda şiddeti sona erdirmek için yapılan çalışmalar nelerdir?


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)