adscode
adscode

“Okullarımızın Ayrılması, Velileri ve Öğrencileri Mağdur Ediyor”

​Manisa'da ilk ve ortaokulların birbirinden ayrılma sürecine CHP Manisa Milletvekili Sakine Öz’den tepki yükseldi.

“Okullarımızın Ayrılması,  Velileri ve Öğrencileri Mağdur Ediyor”
Eğitim
Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’ya yönelttiği önergeyle, Akhisar Atatürk İlköğretim Okulu’nun ortaokul kısmıyla ilkokul kısmının ayrılarak birbirinden uzak yerlerde eğitime devam etmesi kararının gerekçesini ve amacını soran Öz, öğrenci ve velilerin tepkisine neden olan bu kararın mağduriyetlere yol açabileceğini savundu. Sakine Öz, okulun sadece ortaokul kısmının mevcut binada eğitim-öğretim faaliyetine devam etmesinin, buna karşın ilkokul kısmının ise Cumhuriyet İlkokulu’na taşınması yönündeki kararın, ulaşım mesafesinin artmasına ve öğrencilerin uyum sorunlarının doğmasına neden olabilecektir.

Milletvekili Sakine Öz, “Akhisar Kaymakamlığı’na dilekçelerini veren velilerimiz, Akhisar İlköğretim Okulu’nun yeniden ikili eğitim düzenine döndürülmesi ve gerek velilerimizin, gerekse öğrencilerimizin oluşacak mağduriyetleri karşısında önlem alınmasını talep etmektedirler. Ben de bu talebin karşılanması için Sayın Bakan Nabi Avcı’ya soruyorum:

“Akhisar Atatürk İlköğretim Okulu’nun ortaokul kısmıyla ilkokul kısmının ayrılmasının amacını açıklayın. Akhisar Atatürk İlköğretim Okulu’nun ilkokul kısmının Cumhuriyet İlkokulu’na nakil kararının iptali ve ilgili yasal düzenlemenin gözden geçirilmesi yönünde bir çalışmayı talep ediyoruz. Verilen nakil kararında, Akhisar Atatürk İlköğretim Okulu ile Cumhuriyet İlkokulu arasındaki uzaklık, bu uzaklığın veli ve öğrencilerimizde yaratacağı maddi yük ve psikolojik uyum sorunları gözönünde bulundurulmuş mudur? Cumhuriyet İlkokulu’na ulaşım masrafları, devlet tarafından karşılanacak mıdır? Akhisar Atatürk İlköğretim Okulu’nun ilkokul kısmının Cumhuriyet İlkokulu’na nakil kararı için velilerin görüşü de alınmış mıdır?”

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)