adscode
adscode

Okulların eksikleri Meclis gündeminde!

CHP Ankara Milletvekili Levent GÖK, okulların eksikleriyle ilgili soru önergesi verdi.

Okulların eksikleri Meclis gündeminde!
Eğitim

Eğitim – öğretim yılının başlamasıyla Türkiye’nin dört biryanından okulların eksiklerine ilişkin şikâyetler gelmektedir. Milli Eğitim Bakanlığı’nın sorumluluğundaki tadilat ve tamiratlar öğretmenlerin çabaları ile yapılmaktadır. Öğretmenler kendi bütçelerinden harcama yaparak ve emek vererek okullarını yeni öğretim yılına hazırlamaktadır. Karabük Cumayanı İlköğretim Okulu, Manavgat Yeşilbağ’da bulunan Cumhuriyet İlkokulu ve Ortaokulu, Muş’ta Serinova Yatılı Bölge Ortaokulu ve Batman’ın Kozluk İlçesi’nde bulunan 29 Ekim İlkokulu eksikleri bulunan onlarca okuldan birkaç tanesidir. Konuya ilişkin verdiğim soru önergesi:



TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA



 

Aşağıdaki sorularımın Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını, Anayasanın 98 ve İçtüzüğün 96. maddeleri gereğince arz ederim.

 

Levent GÖK

Ankara Milletvekili

CHP Grup Başkanvekili


 

Eğitim – öğretim yılının başlamasıyla Türkiye’nin dört biryanından okulların eksiklerine ilişkin şikâyetler gelmektedir. Milli Eğitim Bakanlığı’nın sorumluluğundaki tadilat ve tamiratlar öğretmenlerin çabaları ile yapılmaktadır. Öğretmenler kendi bütçelerinden harcama yaparak ve emek vererek okullarını yeni öğretim yılına hazırlamaktadır. Karabük Cumayanı İlköğretim Okulu, Manavgat Yeşilbağ’da bulunan Cumhuriyet İlkokulu ve Ortaokulu, Muş’ta Serinova Yatılı Bölge Ortaokulu ve Batman’ın Kozluk İlçesi’nde bulunan 29 Ekim İlkokulu eksikleri bulunan onlarca okuldan birkaç tanesidir.

Bu bilgiler ışığında:

  1. Bakanlık bütçesinden hangi okullara, hangi kalemlerde, ne kadar harcama yapılmıştır?

  2. Milli Eğitim Bakanlığı neden ülke genelinde bütün okulların eksiklerini tespit edememiş ve müdahale edememiştir?

  3. Okulların eksikliklerini kendi imkânlarıyla gideren öğretmenler için yaptıkları harcamalar ve emeklerine karşılık ödeme yapılması düşünülmekte midir?

  4. Okulların sorunları hakkında yapılması düşünülen çalışmalar nelerdir?


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)