adscode
adscode

Okulların Tatil Edildiği İller

Bir çok il ve ilçede ilk ve orta dereceli okullar bugün tatil edildi.

Okulların Tatil Edildiği İller
Türkiye'den Haberler

DOĞU'DA KAR EĞİTİMİ AKSATTI

 

DOĞU Anadolu Bölgesi'nde etkisini sürdüren kar yağışı nedeniyle Kars, Ağrı, Muş, Ardahan'ın Göle, Erzincan'ın Çayırlı ilçelerinde okullar bugün de tatil edildi. Erzurum, Ağrı, Erzincan, Kars, Muş ve Ardahan'da 1906 köyle ulaşım sağlanamıyor. 

 

Doğu Anadolu Bölgesinde geçen pazar akşamı başlayan kar yağışı aralıklarla devam ediyor. Kar yağışı nedeniyle Erzurum'da 800, Ağrı'da 568, Muş'ta 290, Kars'ta 134, Erzincan'da 100, Ardahan'da 14 olmak üzere toplam 1906 köy yolunun merkezlerle bağlantısı kesildi. Karla mücadele ekipleri köy yolu açma çalışmalarına aralıksız devam ederken, Karayolları ekipleri de buzlanmanın önüne geçmek için tuzlama yapıyor.

 

Kar yağışının hayatı olumsuz yönde etkilediği Kars, Ağrı, Muş ve Ardahan'ın Göle, Erzincan'ın Çayırlı ilçelerinde okul öncesi, ilk ve ortaokullar ile liseler bugün tatil edildi. Kamuda çalışan engelli ve hamilelere de kar tatili izni verildi. Yoğun kar yağışı, çığ ve tipi nedeniyle Muş-Kulp-Diyarbakır karayolunun perşembe gününe kadar kapalı olacağı bildirildi. 

 

Meteoroloji 12'nci Bölge Müdürlüğü kar yağışının önümüzde günlerde de devam edeceğini belirtti. Kar kalınlıkları Erzurum'da 37, Ağrı'da 35, Ardahan'da 23, Kars'ta 20, Muş'ta 18 santime ulaştı. Kayak merkezlerindeki kar kalınlıkları ise Konaklı'da 172, Palandöken'de 155, Sarıkamış'ta 97 santimi buldu. 

 

KARS'TA DEV KARDAN ADAM 

 

Kars Kafkas Üniversitesi Kazım Karabekir Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu öğretim görevlisi Muhammed Hanifi Zengin, dev kardan adam yaptı. Heykeltraş olan Zengin, kardan adamı yapmak için 40 el arabası kar kullandığını belirtti. Yüksekokulun bahçesine yaptığı kardan adamın beğenildiğini kaydeden Zengin, "Kardan adamın boyu 2.5 metre. 3 saatte yaptım. Okulumuzun bahçesinde güzel bir heykel oldu" dedi. 

 

Nursima KESKİN- Bedir ALTUNOK/ ERZURUM, KARS (DHA) 

 

ÇANAKKALE'NİN YENİCE VE ÇAN İLÇELERİNDE KAR TATİLİ

 

ÇANAKKALE'nin Yenice ve Çan İlçesi'nde kar yağışı ve soğuk hava nedeniyle ilk ve orta dereceli okullar bugün tatil edildi.

 

Meteorolojinin uyarısının ardından bugün sabah saatlerinden itibaren özellikle kentin yüksek kesimli ilçelerinde kar yağışı etkili olmaya başladı. Sabahın ilk saatlerinde Yenice İlçesi'ne düşen kar, sokak ve caddelerin beyaza bürüdü. Bunun üzerine ilçede eğitime bir günlüğüne ara verildi.

 

Yenice İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, "Kar yağışı ve soğuk hava nedeniyle; ilçemizde bulunan okullarımızın çoğunluğunun taşımalı kapsamında olması sonucu olumsuz bir durum yaşanmaması için, ilk ve orta dereceli okullarda eğitim ve öğretime 10 Şubat Salı olmak üzere bir gün süreyle ara verilmiştir" denildi. Çan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada da ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bugün için ara verildiği duyuruldu.

 

DENİZLİ'DE İKİ İLÇEDE KAR TATİLİ

 

DENİZLİ'nin Çameli ile Güney ilçelerindeki ilk ve orta okullar ile liseler kar yağışı nedeniyle bugün tatil edildi. 

 

Kent merkezi bugün güne karla karışık yağmurla uyandı. Yüksek kesimlerdeki bazı ilçelerde ise kar yağışı etkili olmaya başladı. Kar yağışıyla birlikte soğuk hava nedeniyle Çameli ile Güney ilçelerindeki ilk ve orta okullar ile liseler, bugün tatil edildi. 

 

Denizli Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, "Meteorolojik gelişmeleri yakından takip ediyoruz. İki ilçemiz dışındaki ilçelerde okulların tatil edilmesi şu anda gündemde yok. Eğitimi aksatacak bir durum söz konusu değil" dedi.

 

Öte yandan Denizli- Antalya karayolunun Cankurtaran Mevkii'ndeki rampaya araçların zincirsiz çıkmasına izin verilmediği belirtildi. Denizli Büyükşehir Belediyesi olası bir kar felaketine karşı kriz masası oluşturdu. Belli bölgelerde önlem alan belediye ekiplerinin karla mücadeleye hazır olduğu açıklandı.


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)