adscode
adscode

Okullu olan Suriyeli ve Iraklı çocuk sayısı artıyor

AFAD tarafından Türkiye'deki Suriyeli ve Iraklı çocukların eğitim öğretimi için yoğun çaba harcandığı belirtilerek, eğitim verilmesi hedeflenen çocuk sayısının 460 bin olduğu bildirildi.

Okullu olan Suriyeli ve Iraklı çocuk sayısı artıyor
Eğitim
Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) koordinasyonunda, Türkiye'deki Suriye ve Iraklı çocukların 300 bine yakınının okulla buluşturulduğu belirtildi. 

AFAD'dan yapılan açıklamada, Türkiye'de bulunan Suriyeli ve Iraklı çocukların, eğitim öğretim faaliyetlerine katılabilmeleri için yoğun çaba harcandığı ifade edildi.

Bu kapsamda 300 bine yakın Suriyeli ve Iraklı çocuğun AFAD koordinasyonunda eğitim görmelerinin sağlandığı bildirilen açıklamada, eğitimlerin AFAD barınma merkezleri, 305 geçici eğitim merkezi ile 81 ilde Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullarda gerçekleştirildiği kaydedildi.

Açıklamada, okula gitmeleri sağlanan Suriyeli ve Iraklı çocuk sayısının yıl sonuna kadar 460 bine ulaşmasının hedeflendiği belirtildi.

Öğrencilerin dil sorunu yaşamamaları için 9 bin 369 Arap öğretmenin eğitim öğretim faaliyetlerinde görev almasının sağlandığına işaret edilen açıklamada, bu kapsamda çocuklara ülkelerindeki müfredatla uyumlu eğitim verildiği vurgulandı.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)