adscode
adscode

Okumak için sıraya girdiler

Bu yıl 5’incisi düzenlenen Uluslararası CNR Kitap Fuarı 19 ülke ve Türkiye’den 350’nin üzerinde yayın evinin katılımıyla CNR EXPO Yeşilköy’de devam ediyor.

Okumak için sıraya girdiler
Kültür Sanat
5. Uluslararası CNR Kitap Fuarı öğrenciler tarafından büyük ilgi görüyor. Ana teması ‘OKU’ üzerine kurulan fuarı her gün 60’tan fazla okuldan 30 bin öğrenci ziyaret ediyor. Düzenlenen imza etkinlerinde sevdikleri yazarlarla bir araya gelen öğrenciler, fuar süresince yeni yazarlarla da tanışma fırsatı buluyor. Fuarda bu yıl Necip Fazıl Kısakürek’in Çile şiirinden yola çıkılarak hazırlanan ‘Bir Şiir Bir Hayat Çile’ isimli sergi de ziyaretçilerin akınına uğradı.



Bu yıl 5’incisi düzenlenen Uluslararası CNR Kitap Fuarı 19 ülke ve Türkiye’den 350’nin üzerinde yayın evinin katılımıyla CNR EXPO Yeşilköy’de devam ediyor. CNR Holding kuruluşu Pozitif Fuarcılık ile Basın Yayın Birliği iş birliğinde gerçekleştirilen ve konferans, kitap tanıtımı, imza günleri, söyleşiler, çocuk etkinlikleri, dinletilerle birlikte 1.200’in üzerinde kültür etkinliğinin düzenlendiği fuar, 18 Mart tarihine kadar açık kalacak. Ana teması ‘OKU’ üzerine kurulan fuar, kitapseverler tarafından büyük ilgi gördü.

Günde 50 okul fuarı ziyaret ediyor
Fuara okullardan da oldukça yüksek katılım gerçekleşiyor. Günde 60’tan fazla okuldan 30 bin öğrencinin ziyaret ettiği fuarda çocuklar ilgi gösterdikleri alanlara göre kitaplar satın alıyor, ayrıca sevdikleri yazarla imza etkinliklerinde buluşuyor. Bilgisayar, tablet ve cep telefonlarında oyun oynamak yerine fuara akın eden öğrenciler, öğretmen ve velilerinin desteği ile yeni yazarların kitapları ile tanışıyor. Fuara katılan çocuklar, “CNR Kitap Fuarı’nı iple çekiyorduk. Sevdiğimiz yazarların kitaplarını zaten okuyorduk ama tanışma fırsatı bulamıyorduk. Fuarda onlarla bir araya gelmek bizi çok mutlu etti. Ayrıca fuarda hem yeni yazarlarla hem de yeni kitaplarıyla tanışma fırsatı yakaladık” dedi.

Yüzde 90 engeli yazmaya engel olmadı
Fuarda, engelli vatandaşlar da unutulmadı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Kültür Varlıkları Daire Başkanlığı Kütüphane ve Müzeler Müdürlüğü’nün standında ‘Sesli Kütüphane’nin tanıtımı yapıldı. Ayrıca 2 yaşında havale geçirerek tekerlekli sandalyede yaşamını sürdüren Erdal Yalçın, yazdığı 16 kitabı fuarda sergiledi.



Tek parmağı ile yazdığı kitapları 10 liradan satışa çıkaran ve yüzde 90 engelli olan Yalçın, “Okuma yazmayı annemden öğrendim. Hayata küsmedim, insanlığa nasıl faydalı olurum diye düşündüm ve yazar olmaya karar verdim. Bugüne kadar daha çok şiir ağırlıklı 16 kitap yazdım. Yazmaya da devam edeceğim” şeklinde konuştu.

7 bin 500 kişi ‘Çile’yi gezdi
Bu yıl Üstat Necip Fazıl Kısakürek’in Çile şiirinden yola çıkarak hazırlanan ‘Bir Şiir Bir Hayat Çile’ isimli sergi de fuarda büyük ilgi gördü. Necip Fazıl Kısakürek’in fotoğraflarının yanı sıra, özel eşyalarından bazılarının sergilendiği sergiyi günde ortalama 1.500 kişi ziyaret ediyor. Böylece fuarın 5’inci gününde Bir Şiir Bir Hayat Çile sergisini ziyaret edenlerin sayısı 7 bin 500’e ulaştı.



Hedef 450 bin ziyaretçi
5. Uluslararası CNR Kitap Fuarı, Alfa, Martı, Nesil, Doğan Kitap, Timaş, Epsilon, Tübitak, Profil, İnkılab, Beyaz Balina, İz, Kırmızı Kedi, Yeditepe, Ötüken, Pegasus ve Eğitim Kaynak yayınlarının da aralarında bulunduğu yüzlerce yayınevinin katılımı ile devam ediyor. 25 bin metrekare alanda organize edilen ve 2016 yılında 383 bin 187, 2017 yılında 407 bin 317 okur tarafından ziyaret edilen fuara, bu yıl 450 binin üzerinde ziyaretçinin gelmesi bekleniyor.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)