adscode
adscode

Onbirart Sanat Atölyesi Kapılarını Açıyor

Cihangir’deki stüdyosunda çocuk ve yetişkinlere yönelik sanat eğitimleri veren Onbirart Sanat Atölyesi, kültür sanat dünyasına taptaze bir nefes aldırmayı hedefliyor.

Onbirart Sanat Atölyesi Kapılarını Açıyor
Kültür Sanat
Sanat eğitimine yaklaşımı ve işbirliği yaptığı sanatçılar, Onbirart’ın en önemli farkını oluşturuyor.

Farklı disiplinleri buluşturan Onbirart, kişiye özel eğitim anlayışıyla yola çıktı. Tıpkı her birimizin bir diğerinden farklı stillerde öğreniyor olması gibi, her sanatçı bir diğerinden farklı çalışma disiplinine ve esin kaynaklarına bağlı... Tam da bu nedenle, temel sanat eğitiminde farklılıkları gözeterek yol alan Onbirart Sanat Atölyesi, çello sanatçısı Jülide Canca Eke ile keman sanatçısı Zeynep Tolga Sevim tarafından kuruldu.

Viyana Konservatuvarı Prof. Adalbert  Skocic sınıfından mezun olan ve Viyana Johann Strauss Orkestrası’nda solo performans yapan çellist Jülide Canca Eke, Feminİstanbul  Oda Orkestrası’nın da kurucusudur.
Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuarı’ndan mezun olan Zeynep Tolga Sevim, İstanbul Devlet Opera ve Balesi Orkestrası’nda (İDOB) keman sanatçısı. Sevim, İDOB dışında da oda müziği grupları ve orkestralarla çalışıyor.

ONBİRART Sanat Atölyesi’nde kimler var?
“’Her çocuk bir sanatçıdır. Esas mesele büyüdüğünde sanatçı kalabilmektir.’ Picasso’dan alıntıyla, sanatçı kalabilmeyi, sanatın zenginleştirici, iyileştirici ve eğitici gücünü hep yaşayalım istiyoruz.”

Çocuklar, bu nedenle önceliğimiz.

Onbirart Sanat Atölyesi’nde yaratıcı ve eğlenceli sanat eğitimleri, 0 – 5 yaş gruplarından itibaren başlıyor. Salon Sanat işbirliğiyle gerçekleştirilen Music Together, ebeveyn destekli bir aile müzik eğitimi. Enstrüman eğitimi için çocuklara sağlam bir temel kazandıran Music Together, karma yaş gruplarıyla aile ortamını destekliyor, hem ebeveynleri hem de çocukları rutinin baskısından sıyırarak birlikte eğlenmeye, birlikte öğrenmeye çağırıyor. Üstelik, 5 yaştan itibaren enstrüman eğitimleri de başlıyor.

Çocuğunuz daha mı büyük? O zaman keyfini çıkarın!

8 – 13 yaş grubu, tam da yaşlarından beklenecek performansı Onbirart’ta doya doya sergiliyebiliyor; uydurabildikleri kadar hikâye uyduruyorlar, hayal ederek oradan oraya uçuyorlar. Tiyatrocu ve çocuk kitabı yazarı Görkem Yeltan, “Uydurma Atölyesi” ile çocukların hayal dünyasını zenginleştiriyor. “Uydurmak ciddi bir iştir!” diyen Görkem Yeltan, Uydurma Atölyesi’nin özelliğini anlatıyor: “Çocuklar, uydurmanın eğlenceli olduğunu bilir. Ancak yetişkinler de büyüdükçe daha az uydurduğumuzu, hikâyeler anlatmakta zorlandığımızı bilir. Sözün özü, uydurmak da usta işidir.” Görkem Yeltan’ın bunun için bir formülü var: “Bir parça oyunculuk, bir parça yazarlık, azıcık izleyicilik, kocaman bir okuma pastası, bir ölçü kırmızı deli tozu ile sümüklü böcek sümüğünden ve gizli işlerin kırıntılarından hazırlanan bir iksirimiz var!”

Çocuk tamam, peki ya büyükler?
Yetişkin eğitimi için farklı disiplinlerden güçlü bir kadrosu var Onbirart Sanat Atölyesi’nin;
Mehmet Güreli ile “3’lemeler”, her biri dört hafta sürecek olan atölyelerden oluşuyor. Engin birikimi ile dinleyicilerini adeta bir ufuk turuna çıkaran Mehmet Güreli’nin 3’lemeler’inin ilki, Yeni Dalga Sineması, Kara Film ve Sinema & Müzik başlıklarını taşıyor.

Ustalarla çalmak ayrıcalığını yaşamak isteyenlere…
Onbirart, ustalarla çalışma ve performans imkânı da sunuyor.

Sanat meraklıları, Uluslararası solist Özcan Ulucan ile keman derslerine katılabiliyor. Birebir yapılan dersler, katılımcılara eşsiz bir deneyimin kapılarını aralıyor.

Ünlü piyanist Ayşe Tütüncü’nün özel dersleriyse, bir diğer keşif alanı. Ayşe Tütüncü “Gençler ve Yetişkinler İçin Ritim Oyunları Atölyesi” grup halinde müzik yapmak, ritim becerisi kazanmak ve bunu performansa dönüştürmek isteyenlere hoş bir ortam sunuyor.

Melis Sökmen Vokal&Performans Atölyesi ve bire bir dersler ile kendisini vokal alanında geliştirmek isteyen herkese keyifli ve verimli bir çalışma ortamı sunuyor.

Funda Eskioğlu ile tiyatro bölümündeyse tüm yaş gruplarına drama, ses, nefes, diksiyon, çocuk ve gençlere oyuncu koçluğu dersleri yer alıyor.

Amatör ve profesyonel gruplar kurmak, konservatuvar sınavlarına hazırlanmak isteyenlere de sonsuz seçenek sunuyor atölye…  Onbirart’ta, oda müziği, solfej ve teori dersleriyle desteklenen Jülide Canca Eke ile Çello; solfej ile desteklenen Zeynep Tolga Sevim ile Kemana başlangıç ve sonrası, ensemble deneyimini yaşayabileceğiniz Erdal Akyol ile Jazz Kontrbas & Klasik Kontrbas dersleri, Serkan Okanar ile Trompet dersleri,Aysun Sökmen ile Flüt dersleri de program dâhilinde...
Usta sanatçıların yıllar boyunca edindikleri deneyimleri ve sanat aşklarını ortaya koyarak kurdukları Onbirart Sanat Atölyesi, 7’den 70’e tüm sanatseverleri bir araya getirmeyi hedefliyor.

Detaylı bilgi için:  onbirart.com
Fotoğraflar: Gamze Reisoğlu Şamdancı

 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)