adscode
adscode

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ

...

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ
Üniversite Rehberi

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ

Rektör: Prof. Dr. Sait Bilgiç

Kuruluş tarihi: 1975

Bulunduğu il: Samsun

Akademik birimleri: Ali Fuad Başgil Hukuk, Diş Hekimliği, Eğitim, Fen Edebiyat, Güzel Sanatlar, Havacılık ve Uzay Bilimleri, İktisadi ve İdari Bilimler, İlahiyat, İletişim, Mimarlık, Mühendislik, Sağlık Bilimleri, Tıp, Turizm, Veteriner, Yaşar Doğu Spor Bilimleri, Ziraat, Gemi İnşaatı ve Deniz Bilimleri, Çarşamba İnsan ve Toplum Bilimleri, Bafra İşletme olmak üzere 20 fakültesi, 5 enstitüsü, 3 yüksekokulu, 12 MYO’su var.

Öğrenci sayısı: 55.484

Akademik personel sayısı: 2.431 akademik personeli var.

Burs olanakları: Öğrencilere Yemek Bursu, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Vakfı bursu, kısmi zamanlı çalışma fırsatı veriliyor.

Yurt olanakları: OMÜ kız ve erkek yurtlarının yanı sıra kampüste ve çevresinde çok sayıda KYK’ya ait ve özel yurt var. 2017 İşitme Engelliler Olimpiyatları’nda olimpiyat köyü olarak hizmet veren yurtlar, yeni akademik yılda açılacak. Üniversite bünyesinde bir otel ve Samsun’da çok sayıda özel yurt ve pansiyon bulunuyor.

Yurt içi ve yurt dışı üniversitelerle anlaşmaları: Yurt dışında yüzlerce üniversite ile Erasmus+, Mevlana anlaşmaları, uluslararası işbirliği protokolü; yurt içinde Farabi anlaşmaları var. 

Öğrenci kulübü sayısı: 94 öğrenci topluluğu var.

Öğrenciler neden sizi seçsin?

Ondokuz Mayıs Üniversitesi’ni tercih etmelisiniz. Çünkü:

Sorgulayan ve çözümleyen öğrenciler yetiştiriyor.

Gelişen teknolojileri kullanıyor.

Öncü ve yenilikçi kalite anlayışıyla; bilim, eğitim ve sağlık hizmeti sunuyor. Öğrenci sayısı başına düşen öğretim üyesi Türkiye ortalamasının üzerindedir.

Kültürel ve sosyal yaşama önem veriyor.

Sürekli kendini yeniliyor ve öğrencisini dinliyor.

Uluslararası üniversite olma yolunda emin adımlarla ilerliyor.

Ulaşımı çok kolay. Uluslararası Havaalanı, demiryolu, karayolu ile Türkiye’nin her yerinden kolay ulaşılır. Şehir içi ulaşım tramvay, otobüs, minibüs ve bisikletle sağlanabiliyor.

Denizi, sahil şeridi, yaşam şartlarıyla tam bir öğrenci şehrinde bulunuyor.

İletişim bilgisi: www.omu.edu.tr

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)