adscode
adscode

ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ

...

ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ
Üniversite Rehberi

ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ

Rektörü: Prof. Dr. Mustafa Verşan Kök

Kuruluş yılı: 1956

Bulunduğu il: Ankara

Akademik birimleri: Eğitim, Fen Edebiyat, İktisadi ve İdari Bilimler, Mimarlık, Mühendislik olmak üzere 5 fakültesi, 5 enstitüsü, Meslek Yüksekokulu, Yabancı Diller Yüksekokulu var.

Öğrenci sayısı: 27.455

Akademik personel sayısı: 2.318 öğretim elemanı var.

Burs olanakları: ODTÜ Geliştirme Vakfı ve ODTÜ mezun dernekleri, ekonomik zorluklar nedeniyle eğitim hayatını sürdürmekte zorlanan öğrencilere destek vermekte. 2017’de 21.000.000 TL’lik burs bütçesinden 7.145 burs sağlandı. Burslar; yemek, yurt, nakit yardımı şeklinde olabilmekte ve aylık 200 ile 900 TL arasında değişmekte. Bazı öğrenciler ekonomik gereksinimlerine göre nakit, yurt ve yemek yardımlarının tamamından yararlanmakta. YKS yerleştirme puanına göre ilk 10, ilk 100, ilk 500 ve ilk 1000’deki üstün başarılı öğrenciler, ilk tercihlerine ODTÜ yazmaları durumunda nakit bursu, yurt bursu ve bilgisayar burslarının birinden veya tamamından faydalanabiliyorlar. İlk 500 öğrencileri, uluslararası staj veya değişim programlarından faydalandıklarında, bir defaya mahsus uçak bileti ODTÜ tarafından karşılanıyor. Ayrıca, öğrenciler ilgi duydukları birimlerden birinde çalışma imkânına sahipler.

Yurt olanakları: 7.700 öğrenci kapasiteli 19 öğrenci yurdu ve konukevi var.

Yurt içi ve yurt dışı üniversitelerle ikili anlaşmaları: Üniversitenin, Erasmus, Mevlana ve imzalamış olduğu ikili anlaşmalara dayanan üç farklı değişim programları çerçevesinde yaklaşık 800 kurumla uluslararası işbirliği anlaşması var. Erasmus+ kapsamında 25 Avrupa ülkesinden 236 üniversiteyle anlaşması bulunuyor. Programın getirdiği yeniliklerle mezunların staj olanağından faydalanması veya AB dışındaki ülkelerle de öğrenci değişimi mümkün. ODTÜ; yurt dışında birçok üniversiteyle ortak lisans ve lisansüstü programlar yürütmekte. Bu yıl itibariyle lisansta 4, yüksek lisansta 6, doktorada 12 ortak program yürütmekte. 

Öğrenciler neden sizi seçsin?

ODTÜ, 62. yaşını kutlayan ve her alanda öncü bir üniversite olarak; yaklaşık 130 bin mezunuyla ülkemizde ve dünyada eğitim, araştırma, toplumsal hizmet ve iş dünyasına yön vermekte. ODTÜ evrensel standartlarda verdiği eğitimle mesleklerini dünyanın dört bir köşesinde en iyi şekilde gerçekleştirme kabiliyetine sahip lider mezunlar yetiştirmekte. Bugün, dünyanın 140 ülkesinde ODTÜ’lü mezunlarımız yaşamakta. Bu mezunlarımız yaşadıkları ülkelerde toplumsal gelişmelere katkıda bulunmakta, sanayi ve teknolojiye yön vermekteler. ODTÜ, kuruluş yıllarından bugüne kadar üniversitelerin üç ana işlevi olan eğitim, araştırma ve toplumsal hizmet işlevlerini dünya standartlarında gerçekleştirmiş; bireysel ve toplumsal, evrensel değerleri ve gelişimi önemseyen; sosyal sorumluluk bilinci oluşturmaya özen göstererek, bilimsel, teknolojik, kültürel ve çevresel değişimleri yaratabilecek ve sürdürebilecek nitelikte, yaşam boyu öğrenmeyi ilke edinmiş bireyler yetişmesine liderlik ve öncülük eden bir eğitim anlayışını simgeleyen uluslararası bir üniversite olmuştur. ODTÜ sağladığı kaliteli eğitimi kadar ulusal ve uluslararası düzeyde artan bilimsel etkisiyle de ülkemizin öncü üniversitesidir. Üniversitemiz bugüne kadar başta AB fonları olmak üzere çeşitli uluslararası araştırma programlarınca fonlanan yüzlerce projeyle dünya ölçeğinde bilimsel çalışmalara katkıda bulunmaktadır.

İletişim bilgisi: www.metu.edu.tr

 

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)