adscode
adscode

​ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ KUZEY KIBRIS KAMPÜSÜ

​ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ KUZEY KIBRIS KAMPÜSÜ
Okullardan Haberler

Rektörü: Prof. Dr. Nazife Baykal
Kuruluş tarihi: 2003
Bulunduğu il: KKTC
Akademik birimleri: İktisadi ve İdari Bilimler, Mühendislik, Eğitim ve Beşeri Bilimler olmak üzere 3 fakültesi ve yandal imkânları bulunuyor.
Öğrenci sayısı: Çoğunluğu lisans olmak üzere 2.910.
Akademik personel sayısı: 85’i lisans, 58’i ise Yabancı Diller Okulları’nda olmak üzere 143.
Burs olanakları: Lisans programlarında T.C. kontenjanlarının tamamı burslu kontenjanlardan oluşuyor. Öğrencilerin bursları, başarı durumuna bakılmaksızın 1 yıl İngilizce Hazırlık Sınıfı ve 5 yıl lisans eğitimi süresince devam ediyor. İngilizce Hazırlık Programı’nda devamsızlıktan kalan ve bir yıllık eğitimini tamamlamayanlar tek sınav hakları olan Eylül İYS’den 50 ve üzeri bir not alırlarsa İngilizce Hazırlık’ta bir yıl daha eğitim aldıklarında bursları devam ediyor.
LYS’de MF puan türünde ilk 35.000, TM’de ilk 25.000, DİL’de ilk 4.000 içindeki öğrenciler, Yurt Bursu almakta. Lisans programlarında hazırlık sınıfı hariç ilk yılını tamamlayanlardan genel not ortalaması sıralamasında ilk yüzde 5’e girenlerden; Genel not ortalaması (CGPA) 3,50 - 3,74 arasında olanlar, takip eden Güz ve İlkbahar dönemlerinde aylık 450 TL, CGPA’i 3,75 ve üzeri olanlar, takip eden Güz ve İlkbahar’da aylık 650 TL başarı bursu alıyor. 
Yurt olanakları: I. II. ve III. yurt binalarında öğrencilere son teknoloji kullanılarak donatılmış, güvenli bir yaşam ortamı sunuluyor.
Yurt içi ve yurt dışı üniversitelerle ikili anlaşmaları: State University of New York (SUNY) New Paltz Kampüsü ile yürütülen işletme programıyla eğitimlerinin 1. ve 3. yıllarını ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampüsü'nde, 2. ve 4. yıllarını SUNY New Paltz'da tamamlayanlar, çift diploma sahibi olabiliyor. Kampüste öğrencilerin yüzde 20’si uluslararası öğrencilerden oluşuyor. Ayrıca ODTÜ Ankara ve Kuzey Kıbrıs Kampüsü arasında bir dönem veya iki dönem olmak üzere kampüslerarası değişim olanağı mevcut.
Öğrenim ücreti: Yüzde 50 burslu öğrencilerin öğrenim ücreti yıllık 13.125 TL, yüzde 75 burslu öğrencilerin öğrenim ücreti yıllık 6.562,50 TL.
İletişim bilgisi: ncc.metu.edu.tr

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)