adscode
adscode

Ortaokullarda ortak sınavlar son erdi

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ortaokul 8'inci sınıf öğrencilerine yönelik düzenlenen ve İzmir'de yaklaşık 53 bin 834 öğrencinin girdiği ikinci dönem ortak sınavları ikinci oturumun sona ermesiyle…

Ortaokullarda ortak sınavlar son erdi
MEB
İkinci oturumunda sırasıyla fen ve teknoloji, T.C inkılap tarihi ve Atatürkçülük ile yabancı dil ders yazılıları gerçekleştirildi. Sınavlar 09.00, 10.10 ve 11.20'de başladı. Her yazılıda 20 soru yer aldı, adaylara cevaplama süresi olarak 40 dakika verildi. Yazılıları arası da 30'ar dakika dinlenme süresi olarak tanındı. Her dersin sınavında ilk 20 dakika süresince öğrencilerin sınav salonunu terk etmesine izin verilmedi.

Öğrencilerin, 6, 7 ve 8'inci sınıf yıl sonu başarı puanları ile 8'inci sınıf ağırlıklandırılmış ortak sınav puanı toplanacak. Elde edilen toplam, ikiye bölünerek yerleştirmeye esas puan belirlenecek. Puanlama 500 tam puan üzerinden yapılacak.

Sınavlara katılamayanlar için mazeret sınavları, 10-11 Mayıs 2014 tarihlerinde yapılacak. Sonuçların haziran ayında açıklanması planlanıyor.

İzmir Milli Eğitim Müdürü Vefa Bardakcı, İzmir'de sağlıklı bir sınav süreci yaşandığını söyledi. İki günde 15 civarında okulu gezerek sınav uygulamasını incelediğini aktaran Bardakcı, "Öğrencilerle de sınavla ilgili görüştüm. Çok memnunlar bu sistemden. Öğretmenlerinin yaptığı yazılılarla merkezi yazılıların zorluk derecelerinin hemen hemen aynı olduğunu, aldıkları notların da birbirine paralel olduğunu ifade ettiler. Matematik ve yabancı dil yazılılarında zorlananlar var ama zorlanma daha çok öğrencinin durumuyla ilgili" diye konuştu.

Bardakcı, ilk dönem yapılan ortak sınav öncesi sınavda görevli bazı öğretmenlerin toplu olarak sağlık raporu aldığının hatırlatılması üzerine de, ikinci dönem benzer bir durumun yaşanmadığını kaydetti.


 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)